keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Hääpäivä, osa 2: Juhlapaikalla

Kiirehdittyämme juhlapaikalle, alkoivat bestmanit, apuun tullut Noora sekä äitini roudaamaan tavaroita. Minulla oli ehdoton roudauskielto, sillä olen niin kova hikoilemaan. Kannoin rappuset alas yhden laatikon, ja hiki nousi pintaan. Toimin juhlapaikalla siis lähinnä käskyttäjänä ja työnohjaajan. Pieni kömmähdys huomattiin tässä vaiheessa kun tajusin että pöytäliinakangasrulla on jäänyt kotiin. Onneksi Pete oli vielä kotona ja liinat saatiin hänen ja juomien kanssa matkaan.

Juhlapaikan laittoon kuului:
-tuolien järjestäminen vihkimistä varten
-pöytien järjestely ja koristelu,
-photoboothin teko
-vihkipaina teko

Koristelut suoritettiin tässä järjestyksessä, bestmanit huolehtivat tuolien ja pöytien roudaamisesta, minä ja Noora hoidettiin pöytäkoristelut ja Jemma photoboothin. Ihan viime metreillä kasasin vielä vihkipaikalle jouluvaloista ja verhotangosta valoverhon. Sen tosin viimeisteli joku muu, koska mulla meni hiukan hermot sen kanssa :D

Meidän pöytäkoristelut onnistuivat yli odotusten. Olin alun alkaen lähtenyt suunnittelemaan koristeluita motolla ennemmin överit kuin vajarit. Ja sitä todellakin tuli. Meillä oli pöydillä mustat pöytäliinat, jokaisella pöydällä ja saumakohdassa peilit, joiden päällä kahden kokoisia maljakoita. Isommissa risuista ja blinginauhoista tehdyt puut ja matalammissa murattiköynnöstä. Murattia oli lisäksi pidempää köynnöstä, josta leikattiin oksia ja pidennettiin valmiita ruukkuja valumaan kaitaliinamaisesti. Jokaisen maljakon välissä oli kaksi kynttilää ja kummassakin pitkässä pöydässä kaksi menu-kehystä. Näiden lisäksi pöydille ripoteltiin kanervan oksia, puolukan varpuja, havuja sekä pieniä mustia timantteja ja mustaa "jäämurskaa".
Jokaisen vieraan paikalla oli lisäksi vieraslahjana mustat rasiat joissa macaronsit, sekä jokaiselle pariskunnalle/vieraalle pieni purkki itse tehtyä omenahilloa. Lisäksi oli lasit, lautasliinat ja ruokailuvälineet katettu valmiiksi. Lautaset otettiin buffetista.

Valitettavasti juhlatilan pienuuden vuoksi kynttilöitä ei voitu laittaa päälle ennen kuin vihkiminen oli ohi, eli suurin kuvat jossa pöydät on juuri laittettu on otettu niin että kynttilät ei vielä pala.

Juhlatilan laiton jälkeen meinasi tulla kiire pukeutumaan...

Kaikki kuvat on ottanut Vilja Harala9 kommenttia:

 1. Ai että miten ihanat koristelut! Mistä noin kauniit servettirenkaat on peräisin? Jotain samantyylistä överiä haluan ehkä itsekin. Ei sulla siitä valoverhohässäkästä oo kuvaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin ne sattumalta Facebookin hääkirppikseltä, enkä tiiä mistä ne alunperin on kotoisin. Omani myön jo eteenpäin. :(
   valoverho taitaa näkyä osassa 4 :)

   Poista
  2. Tosi ihanat on. Pitääpä yrittää pitää silmät auki jos jotain vastaavaa tulis vastaan :)

   Poista
 2. Vau, aivan mielettömän upean näköistä! Ihanat värit ja ihana tyyli. :)

  VastaaPoista
 3. Taisin jo aiemmin Facebookissa ihastella näitä teidän pöytäkoristeita, mutta silti vielä kerran WAU! Vaikka onkin todella erityylistä kuin meille tulossa niin on kyllä aivan upeat. :) etenkin nuo köynnökset on niin hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Parastahan tässä on aina se, että ienoja juttuja voi olla montaa eri tyyliä, mäkin olen ihastellut useasti monien muiden morsiamien juttuja vaikkei ne ikinä omaan ja meidän tyyliimme istuisikaan :)

   Poista
  2. Ja itseasiassa köynnökset matkasivatkin sitten melkein heti seuraaviin häihin, jotka taisi olla ihan valkoiset muuten :)

   Poista
  3. Joo nämä köynnökset sopii kyllä laidasta laitaan monenlaiseen tyyliin. :) Miellyttää tosiaan omaa silmää niinkin paljon että meille myös tulossa juurikin vastaavat meidän muuten valkoisiin häihin!

   Poista