lauantai 28. toukokuuta 2016

Ei nimi naista pahenna..

Nimiasia oli pitkään auki. Koko ikäni ajattelin että vaihdan ehdottomasti nimeni isäni nimestä pois, sillä en tuntenut minkäänlaista kiintymystä nimeäni kohtaan. Olin jopa harkinnut vaihtavani nimeni äitini tyttönimeen, mutta siinä olisi ollut r-kirjain, jolloin olisin joutunut tavaamaan sitä aina ja joka paikassa, eikä siitä olisi ollut apua, kun r-kirjaimeni ei tule ulos suusta suomalaisittain. Jos naimisiinmeno olisi tullut ajankohtaiseksi ennen yrityksen perustamista, olisin melko varmasti nimeni vaihtanut. Yritys ja nimen tekeminen vanhalla nimellä kuitenkin muutti tilanteen.

Nimen vaihdos olisi tarkoittanjut sitä, että olisin aloittanut nimen tekemisen alusta. Tai vaihtoehtoisesti työpuolella käyttänyt tyttönimeä. Se olisi mennyt sekavaksi, koska esimerkiksi Facebookin hääryhmissä edustan sekä itseäni että yritystäni.

Tämän jälkeen harkitsin yhdistelänimeä, mutta koska mies ilmoitti ettei pidä siitä päätin luopua ajatuksesta. Jotenin tuntui typerältä hokea kahta lyhyttä nimeä peräkkäin.

Koska meillä ei Peten kanssa ole suunnitelmissa hankkia lapsia, niin se yhteinen sukunimi ei muuta mitään. Pete ymmärsi valintani täysin.

Niinpä eilen maistraatissa asioidessa vein vihkijälle lapun, jossa ilmoitin pysyväni Tuiskuna. Enää nimi ei kalskahda vain isältäni, vaan nyt se kertoo meille siitä, että minä, veljeni ja hänen lapsensa ollaan samaa perhettä.4 kommenttia:

 1. Tuisku on ihana. <3 Tänään oli muuten juuri Hesarissa aiheesta pitkä juttu. Siis siitä, miten nykyään voi vaihtaa sukunimeä kokonaan toiseen tai haluattessa vaikka yhdistellä molempia. Mun mielestä hauskin esimerkki oli Reponen + Puolitaival = Repotaival. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun kavereista puhutaan Pulkkamäkinä, koska toinen on Pulkkanen ja toinen Mäki. Oonyrittänyt puhua että virallistaisivat :)

   Poista
 2. Hahaa, itsehän vaihdan sukunimen mieheni nimeen lähinnä siitä syystä, että se on paljon helpompi lausua ja kirjoittaa. :D Olen melkein 28 vuotta joutunut tavaamaan nimeäni ensin lausuttuna, sitten kirjoitettuna "ilman hoota, ei öötä" eli en malta odottaa, kuinka elämäni muuttuu maagisesti paljon helpommaksi nimenvaihdon myötä! :D Allekirjoituksen joutuu kyllä harjoittelemaan uudelleen, mistä pieni miinus. :(

  VastaaPoista