lauantai 23. huhtikuuta 2016

Hääbudjetin tilannekatsaus

Hääbudjettiasioita on ollut aiemmin aina vähän ikävä katsella. Se hurjan iso summa rahaa siellä on kummitellut, vaikka yllättäen sain itse keräiltyä ja maksettua vähän vajaa kolmasosan kaikesta viime vuoden puolella. Lähinnä pikkujuttuja, plus allekirjoittaneen sormuksen, joka oli kokonaisbudjetissa yksi niitä kalleimpia asioita :D

Nyt on budjettiasiassa otettu aimo harppaus eteenpäin, kun maksettiin parin kuluneen viikon aikana sekä häämatkan lennot, pitopalvelulle iso osa ruuista sekä valokuvaajan lasku. Liki puolet on siis nyt maksettu.
Seuraavaksi rahaa pistetään juomien hankintaan, ja niissä taidetaan saada hiukan avustusta, sillä miehen äiti oli puhellut että ostaisi meille oluet ja skumpat. Meille jäisi siis siiderien, lonkeroiden ja viinien hankinnat. Pete kasailee meille viskibaarin sisältöä työmatkojensa yhteydessä.

Kesemmällä rahaa menee sitten Peten vaatteisiin. En tiedä yhtään minkähintaiseksi sekin lysti tulee, sillä Peten piti alunalkaen hankkia vaan joku puku jostain, mutta nyt hän on vihjaillut että haluaisi jotain suomalaista. Eipä siinä. :)

Lisäksi budjetin ulkopuolisia häihin liittyviä kuvia on huomenlahjat. Olen omasta kuvauksestani maksanut jo varausmaksun. Kuvat otetaan muuten kesäkuussa, aika jännittävää!

Oikeastaan kaikki muut isot jutut tulee maksuun vasta lähempänän häitä, mikä ei ole ehkä se ideaalein, mutta ei auta kuin säästellä possuun :)

Mites muilla budjettiasiat?8 kommenttia:

 1. Meidän yhteinen budjetti pitää, mutta auta armias ku omat ostokset ja hankinnat on ylittänyt budjetit aika päiviä sitte. Meillä siis mää ostan omat ostokset omalla rahalla ja mies omansa. Mut hei, jos en satsaa itteeni kerran elämässä näin paljon niin millon sitte? Rahaahan se vain on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään meinaa laskea esim huomenlahjoja hääbudjettiin. Tai omia kauneushoitoj ajoita nyt tylsyyksissäni rupesin varailemaan :D

   Poista
  2. Sama, en mäkään omia kauneushoitoja laske budjettiin. Mulla on oma budjetti omille asioille, se on rajaton :D

   Poista
 2. Huh, onneksi enää kolme palkkaa ja sitten loppuu tämä raivostuttava säästäminen, jonka aloitin jo vajaa pari vuotta sitten kun mentiin kihloihin! :D Onneksi laskin kaikki kulut yläkanttiin ja aloin säästämään sen mukaan, koska kaikki maksaakin yllättävän paljon ja välillä jopa arvioitua enemmän. :( Budjetti on onneksi pitänyt eikä tarvitse elää pelkällä kaurapuurolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla edes alettu säästää vielä :D Mäkin laskin kaiken yläkanttiin, mutten osannut huuomioida monia pieniä juttuja, eli se yliarvioiminen kompensoi sitten niitä. 96 euroa on nyt arbioitu ylitys, mutta se voi vielä laskea kun saadaan tarkempia summia tietoon.

   Poista
 3. Meidän budjetti on jopa vähän pienentynyt, kun miehen äiti osti meille hääyösviitin ja omat vanhempani halusivat maksaa mekkoni. Ollaan tosi vähän vielä maksettu mitään (ainoastaan juhlapaikan varausmaksu ja osa juomista) joten kaikki rysähtää sitten yhtä aikaa loppukesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on hyvä jos selviää halevmmalla kuin odotti :D Me halutaan välttää se, että maksellaan tonnikaupalla laskuja häiden jälkeen, eli kaikki mistä vaan suinkin voi saada laskun etukäteen, hoidetaan pois ennen.

   Poista
 4. Mäkin haluaisin maksaa kaikki alta pois, mutta monien kohdalla ne eivät vielä ota rahaa vastaan. :D Minäkään en sisällytä omia häämenojani budjettiin, mä lasken ne itseni hemmotteluksi. ;)

  VastaaPoista