sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Remontointia ja asioiden edelle menemistä

On hankalaa olla tehokas hääsuunnittelija, kun kaikki asiat on niin pitkälle tehty, ettei mitään oikeastaan voi tehdä.

Meidän vihkiaika vahvistui toissaviikolla, mikä helpotti paineita tosi paljon. Lisäksi hankin meille infonettisivujen osoitteen, ja seuraava vaihe olisi käydä ottamassa koevedos kutsusta, että näkee värit painettuna. Yksi suositeltu painotalo onkin jo tiedossa, pitänee laittaa sinne tarjouspyyntö menemään.

Koska olen mestari menemään asioiden edelle, ostin kutsuihin jo kuoret ja koristelin ne. Kirjoitin myös osan osoitteista (niiden, jotka ovat vähän aikaa sitten ostaneet oman asunnon tai joiden tiedän olevan samassa osoitteessa myös kesäkuussa). Kuorissa näkyy vähän kutsujen tyyli, ja olen tyytyväinen niihin. Vaivaa ei onneksi tarvinnut nähdä liikaa, sillä kuoret on ne, jotka menee roskikseen ensimmäisenä. Eli nopeaa ja helppoa. Testasin valmiiseen kuoreen jo postimerkkiäkin, ja se näytti tosi kivalta. Tuo mustaan kuoreen vähän väriä. Olisin alunperin halunnut nuo köynnökset tehdä vihreällä ja violetilla, mutta ne ei olisi näkyneet tarpeeksi hyvin kuoressa Sinellin myyjän mukaan. Otin sitten hopeisen, vaikkei se meidän häissä mikään juttu olekaan.

Kutsut laitetaan postiin todennäköisesti vasta kesäkuussa, mutta pidän ajatuksesta, että ne on valmiina odottamassa, ettei niitä tarvitse sitten lähempänä askarrella. Odotan ensi kesän olevan vähintään yhtä kreisi kuin viime kesän.

Tällä viikolla mietiskelin myös miesten asusteita, ja onnistuin väsyneenä kehittämään pienen kriisin siitä, mitä Petellä oli niiden suhteen mielessä. Oletin ihan toista mitä se lopulta oli, ja nyt olen jo asian kanssa ihan sinut. :D Peten vaatetusta lähdetään ihmettelemään vasta ensi vuonna, sillä nyt loppuvuosi on pyhitetty taas remontille. Meillä nimittäin tehdään joululomalla kylppäriremontti. Viimein.

Kylppäriremontti oli tarkoitus tehdä elokuussa, mutta Kela paukautti Petelle 3500€ laskun liikaa maksetuista opintotuista, ja sinne meni ne remonttirahat. Nyt on laattoja osteltu jo valmiiksi, ja kun Pete tulee seuraavalta keikalta kotiin, lähdetään ostamaan loput ja hakemaan myös kylppärin uudet kalusteet. Meille on tulossa kelluva wc-pönttö, sillä pöntön paikka on niin lähellä seinää, ettei sieltä pääse kunnolla siivoamaan. Voitte vaan arvata miltä se näyttää näin 25 vuotta rakentamisen jälkeen. Uusitaan samalla putket, ettei kylppäriä tarvitse repiä auki heti, sillä putket kuitenkin alkavat olla sen ikäiset että muutaman vuoden päästä ne pitäisi uusia joka tapauksessa. Vähän säätöähän se aiheuttaa, sillä samoista putkista lähtee vesi myös parin huoneen päässä olevaan pikkuvessaan, jonka vuoro on sitten jossain vaiheessa kylppärin jälkeen.

Valitettavasti hääjutut saattavat jäädä nyt hiukan kylppäriremontin raportoimisen varjoon, mutta enpä taida olla ainoa ja ensimmäinen morsian, jonka elämässä on joskus muutakin ;)5 kommenttia:

 1. Mullakin on ollut kuoret jo pitkään valmiina :D Mietin pitkään mustan ja mintun välillä, päätyen kuitenkin minttuun kun ainakin ennakkokutsut on mustavalkoiset. Ps. Mä oon kehittänyt kauhean ongelman postimerkeistä, mikään kun ei oikein kolahda, huoh! Niin ja tsemppiä remonttiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiva kuulla etten oo ainoa omituinen joka menee asioiden edelle :D Mites se Kerro-kerro-kuvastin? (http://vps-83-110.pardcohosted.fi/postimerkki-kerro-kerro-kuvastin-2-3-2015.html) se voisi käydä väreihin kivasti, kun on pastellinen.

   Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan aina :)

   Poista
  2. Tuo on kyllä hauska postimerkki :) Mä tosin vedän tän ajattelun niin pitkälle (vaikkakin tuskin kukaan kattoo ees millainen merkki on), että kun meillä tulee viralliseen kutsuun sitten maininta että asu on vapaa niin viittaako tuo liikaa hienoihin juhliin joihin pukeudutaan oikein kunnolla :) Aaargh, miks pitää olla tällainen pohtija :D

   Poista
 2. Noi kuoret on kyllä upeat! :) Mä haluaisin kanssa jo kovasti askarrella ja väkertää, mutta itseni tuntien se aiheuttaisi vaan turhaa rahanmenoa, kun mieli saattais hyvinkin muuttua vielä matkan varrella useaan otteeseen.. :D Ehkäpä puran väkerrysintoni joulukoristeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon onneksi sellainen, ettei mun mieli muutu. En kai mä muuten uskaltaisi näitä tehdä :) Joulu tulla jolkottaa, se on hyvä kohde ;)

   Poista