perjantai 2. lokakuuta 2015

Meidän vieraslistasta

En olekaan tainnut kertoa vielä meidän häiden vieraslistan syntymisestä. Nyt onkin hyvä aika siihen.

Aika pian kihlauksen jälkeen laadittiin ns. alustava vieraslista, joka ei ole kovinkaan paljon kokenut muutoksia tässä reilu 9 kuukauden aikana. Ja ketä meidän vieraslistalla sitten on:

Perhe

Meillä kummallakin on pienehköt perheet. Minulla yksi veli ja Petellä kaksi. Peten toinen veli on kihloissa, joten kutsumme parin yhdessä. Mun veljeni seurustelee, mutta Peten toisella veljellä ei ole ainakaan tietääksemme tyttöystävää. Kumpikin veljistä kutsutaan tyttöystävien kanssa, ja Peten pikkuveli saa sellaisen pahamaineisen avec-kutsun. Mun veljeni tyttöystävä saa ihan nimellisen kutsun. Sisaruksista vieraslistaan tulee nimiä 6.
Mun isäni ei ole kuvioissa, mutta äiti saa luonnollisesti kutsun miehensä kanssa. Peten vanhemmat ovat eronneet, ja kummallakin on uudet puolisot. Vanhemmista vieraslistaan tuli nimiä 6.
Lisäksi lasken perheeksi kummitätini, joka kutsutaan miehensä kanssa. Listaan lisää 2 nimeä.

Perheestä yhteensä vieraslistaan tulee 14 henkilöä.

Kaverit

Toinen osa vieraslistasta on osasto ystävät. Mulla on monta eri tahoa, josta olen kerännyt ystäviä ja kavereita. Ihan kaikkia ei tosiaan pieniin häihin voinut kutsua, joten lähdin liikkeelle siitä, että jokaisesta porukasta mietin sen parhaan, jonka kanssa tulee edelleen pidettyä eniten yhteyttä. Lisäksi vaakakupissa painoi se, keiden häihin olin/olimme saaneet itse kutsun.
Lukiosta mukaani tarttui kaksi hyvää ystävää, joista toinen on ehtinyt naimisiin ja toinen menee hetkenä minä hyvänsä vihille. Hääpäivä ilmoitetaan todennäköisesti viikon varoitusjalla :D Kummatkin kutsutaan puolisoineen. Vieraslistaan 4 nimeä.
Ammattikoulussa kavereista yksi ylitse muiden, ja hänkin on jo ehtinyt naimisiin. Kummatkin saavat kutsun. Muutama muu ammattikoulukaveri saa kutsun todennäköisesti jatkoille. Lisää nimiä 2.

Peteltä kouluajoilta kutsun saa kaksi kaveria, jotka toimivat myös bestmaneina. Toisella on tyttöystävä, toisella ei. Tämä ei-seurustelevakin saa toki avec-kutsun, ja saa tuoda mukanaan ihan kenet vain :)
Peten muista kavereista kutsun saa ainoastaan yksi, joka itseasiassa on alunperin Peten isoveljen ex. Myös minä olen ystävystynyt tämän henkilön kanssa. Tämä ystävä kutsutaan puolisonsa kanssa. Peten kavereista listalle siis 6 nimeä.

Itse tutustuin edellisen exäni kautta liutaan upeita ihmisiä. Näistä ylitse muiden on luonnollisesti Jemma-kaasoni, joka saa kutsun mahtavan aviomiehensä kanssa. Toinen erittäin läheiseksi tullut henkilö on mun lainasiskoni Kira. Kira on myös mun veljentyttöjen äiti, eli meitä yhdistää ikuinen side, vaikka Kira ja veli eivät enää olekaan naimisissa. :) Kira saa avec-kutsun riippumatta siitä, olemmeko koskaan kyseistä henkilöä tavanneet.
Näiden lisäksi kutsulistalle päätyi ihminen joka ainakin itse hämmästyi kun kuuli kutsusta. Emme ole aiemmin erityisesti nähty muutenkuin isommalla porukalla, mutta koska heillä on häät muutama viikko ennen meitä niin olen morsmaikun kanssa päässyt hömpöttelemään ja ihmettelemään. Autan heitä hääpaikan koristelussa ja sen suunnittelussa ja menen myös heidän häihinsä. Luonnollisena jatkumona päätin että kutsun myös heidät. Lisää nimiä 6.

Kavereista kutsuttuja tulee 18.

Yhteensä vieraslistalla on siis 32 nimeä, 35 kun lasketaan meidät ja kuvaaja. Juhlista tulee juuri sopivan kokoiset tällaisille. Tällöin ei myöskään muutama ennalta tuntematon henkilö haittaa. Kun ei pysty kutsumaan montaa kaveria samasta porukasta, niin on kiva että on se puoliso siinä tukena. Uskon kyllä että meidän pieni porukka tulee hyvi toimeen ja viihtyy keskenään, mutta tämä meni näin jotenkin luontevammin, kun kuitenkin itse tunnen kavereideni puolisot hyvin.

Kuten listasta joku huomasikin, lapset ei meidän häihin saa kutsua. Koska meillä ei ole omia ja haluamme järjestää iltapainotteiset alkoholilliset juhlat, päätimme ihan yhteistuumin että lapsia ei kutsuta. Pelkästään Peten veljeltä pitäisi kutsua 6 lasta, ja munkin puolelta tulisi tällä hetkellä 8 lasta. Jos kaikki lapset tulisi, menisi juhlapaikkakin vaihtoon, sillä henkilömäärä juhlatilassa on 50 ja tarjoilijahenkilökunta pitää laskea tähän mukaan. Juhlapaikan vaihto ja 14 lisäruoka-annosta kasvattaisi budjettia niin paljon, ettei meillä ole siihen mahdollisuutta. Lisäksi en pidä ajatuksesta, että juhlistamme tulisi niin eri luonteiset kuin haluamme. Kenelläkään ei vielä toistaiseksi ole ollut asian kanssa mitään ongelmaa, ja uskon että ainakin mun puolelta ihmiset olisivat kutsusta huolimatta jättäneet lapsensa kotiin.

Minkäs kokoisia häitä siellä järjestetään? Onko kellään muulla pienehköjä häitä? Ja mites muilla ne lapset?


14 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hyvä tuo kaavio! Jotain samaa rataa minunkin ajattelu on kulkenut. Meille tulee yhteensä noin 80 vierasta ja aika tasan ollaan jaettu "kiintiöt": noin 40 minulle ja noin 40 Jussille. Lapsia tulee kaksi, 4- ja 12-vuotiaat. He toimivat morsiustyttöinä. En ole erityisen innoissani lasten ehdoilla järkätyistä häistä, niissä on omaan makuuni liikaa riehumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei mennyt ihan noin tasaisesti, kun Petellä ei ole hirveästi hyviä kavereita. Näin se meni hyvin. Ja joo, komppaan tuossa lapsiasiassa. Etenkin kun nämä Peten veljenlapset tuppaavat olevan keskivertoa vilkkaampia. Haluan että lapselliset ystäväni saavat nauttia täysin rinnoin ilman että tarvitsee vahtia lapsia. Sitä saa varmasti tehdä ihan tarpeeksi muutenkin :D

   Poista
  2. Jep! Luulen että mieltymykseni voi johtua myös siitä, että en ole kovin tottunut lapsiin ja niiden huuto & mekastus särähtää aina korviin. Minulla ei ole korvissa sellaista on/off -kytkintä, jonka avulla voin ignoorata lasten mellastuksen sillä "no, lapsista vaan lähtee ääntä, sellaista se nyt on" -argumentilla. Toisaalta, miksi pitäisikään... Jokaisella on oikeus saada oman näköisensä häät ja kellään ei ole velvollisuutta ottaa sinne häiriöksi kokemiaan asioista :)

   Noille meidän häiden kahdelle lapsivieraalle on myös oma huone, jossa voivat sitten värittää värityskirjoja tms puuhailla keskenään.

   Poista
  3. Rehellisesti, mä en kestä tuntikan samassa tilassa niiden Peten veljenpoikien kanssa. Petet vielä vähemmän. Multa puuttuu kokonaan äitigeeni, ja petellä on niin huono hermorakenne, että siihen on ihan hyvä syy etteä ei olla lisäännytty tai suunnitella sellaista.

   Poista
 2. Meillä paikalla oli 85 vierasta, vähän yli puolet minun puolelta, vähän vajaa puolet Jonin puolelta. Minun puolelta aika tasan puolet sukua, puolet kavereita. Jonin puolelta vähemmän sukua, enemmän kavereita. Tähän porukkaan kuului myös muutamia tyyppejä, joita molemmat meistä ei olleet koskaan tavanneet. Kai kaksi sellaista, jotia kumpikaan meistä ei ollut koskaan tavannut. Mutta koska tila oli iso ja ruuasta maksettiin könttänä sadan hengen edstä, oli se meille enemmän kuin ok. Haluttiin, että jokainen, joka halusi seurustelukumppaninsa kanssa tulla, sai myös niin tehdä :) Yksi tällainen meille tuntematon avec lisättiin listoille viikkoa ennen häitä! Hyvin sopi joukkoon hänkin, asennoitumisestahan se varmasti vain on kiinni, että viihtyykö vai ei :)

  Meille kutsuttiin myös lapset, hääpaikalla kun oli majoitustilaa niin lapset (paitsi pienin, joka lähti mummolaan yökylään) pääsi hyvissä ajoin nukkumaan. Musta tuntuu, että on ihan viime vuosina yleistynyt nuo lapsettomat juhlat ja ainakin meidän lähipiirin vanhemmat ei ole mitenkään negatiivisesti niistäkään puhunut. Päin vastoin, tuntuu, että moni pariskunta nauttii siitä, että saa mahdollisuuden lähteä juhlimaan häihin ilman lapsista huolehtimista :) toki niinhän voi päättää tehdä silloinkin, kun lapset on kutsuttu. Mutta en jaksa uskoa, että kukaan jaksaa pahastua vain aikuisten kesken juhlittavista kemuista. Tai jos jaksaa niin sitten on toki se mahdollisuus olla tulematta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että lapsettomat häät on lisääntyneet sen takia, että yhä useampi haluaa pitää pääpainon kavereissa, jolloin juhlat on enemmän bileet kuin sellaiset perinteiset perhejuhlat. Oon kyllä kuullut niistäkin noissa hääryhmissä, missä joku on oikeasti vetänyt herneet nenukkiin siitä että kutsu tulee ilman lapsia. Mä oon itse toki sellainen joka vaan sanoo sitten että jätä tulematta jos ei kelpaa, mutta kaikki ei kehtaa.

   Poista
  2. Joo mää olen ihan samanlainen, että tuumaisin vaan, että voi olla vanhemmatkin tulematta, jos eivät voi hääparin toiveita kunnioittaa ja tulla ilman! :) hääpari sen juhlan järjestää ja "tarjoaa", joten heidän ehdoillaan tosiaan mennään!

   Poista
 3. Niin ja täytyy vielä sanoa, tuohon Heidin kommenttiin liittyen - meillä tosiaan kutsuttiin lapset, muttei häitä silti missään nimessä voi sanoa lasten ehdolla järkätyiksi. Lapset juhlivat ihan sujuvasti siinä sivusa kun aikuisetkin. Tosin meillä siihen vaikutti myös iso (mutta rauhaisassa paikassa oleva) pihapiiri, hyvä keli ja aktiviteetit. Siellä ne lapset ampuivat toisiaan vesipyssyillä, puhaltelivat saippuakuplia, pelasivat mölkkyä ja jammasivat tanssilassialla sitten muiden joukossa :) toki joku voisi saada kohtauksen siitä, että lapset oli vaatteet märkänä hyvin pian, mutta mitäs siitä sitten. Kuivaa lenkkaria vaan jalkaan ja takaisin juhliin - meillä oli sen verran rento fiilis, että sopi ihan mainiosti :) ei tosin jokaisia häitä ja juhlapaikkaa varten varmasti tämä meidänkään systeemi ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä ei olisi lapsille juhlissa mitään omaa paikkaa tai ulkopaikkaa missä leikkiä, siellä ne olisi samassa tilassa juovien aikuisten kanssa, ja aikuiset saisi varoa mitä päästävät suustaan. :)
   Mun mielestä lapsen kuuluu saada temmeltää ja leikkiä, siksi en yleensä koskaan ymmärrä miksi ne pitää raahata mukaan paikkaan missä niillä ei olisi kivaa. Harva kapsi erityisemmin varmasti nauttii esim kirkonmenoista ja aikuisten juhlista, ellei heille todella ole varattu jotain kivaa omaa tekemistä. :)

   Poista
 4. Tää onkin mielenkiintoinen aihe :) Voisi itsekin tehdä postauksen aiheesta :)

  Meidän lapsivieraslistalla on 5 nimeä. Emme kuitenkaan pistä pahaksemme, vaikka he eivät tulisikaan paikalle (vanhemmat halutaan ehdottomasti). Jos kaikki menee hyvin, lapsivieraiden joukossa tulee olemaan myös yksi alle 2kk ikäinen pikkuinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 lasta on vielä hallittava määrä :D Mä alan olee niin vanha että kaikki on jo lisääntynyt, niin helposti karkaa se määrä käsistä. :)

   Poista
 5. Löysin sun blogin tuolta Häät 2016 -ryhmästä ja saitkin musta heti uuden seuraajan! :) Täytyy paneutua tähän oikein ajan kanssa, nyt on pakko vaan pistää korvamerkki ja painua unille.. Kommentoinen siis myöhemmin jotain oikeesti postauksen aiheeseen liittyvääkin :D

  VastaaPoista