keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kakkujen maistelua

Käytiin viime perjantaina kaupungilla, kun Pete on lomalla ja itsellä oli vapaapäiv. Päätettiin poiketa Yrjönkadulle Patisserie Teemu & Markukseen katsomaan josko päästäisiin maistelemaan kakkuja. Ja päästiinhän me. Ihan kaikkia kakkuvaihtoehtoja ei sillä hetkellä ollut maistettavana, mutta myöhemmin jos haluamme mennä maistamaan muutakin niin sekin onnistuu kyllä etukäteen sopimalla. En tosin tiedä tarvitsemmeko enää toista keikkaa, koska ainakin minulla on vahva tunne siitä että kakku, tai oikeammin kakut on valittu.


Tiskissä oli sopivasti vaihtoehtoina minun himoitsemani jasmiiniteellä maustettu tummasuklaakakku vadelmakreemillä ja Pete valitsi tiskistä maistettavaksi lime-mansikkamoussekakun sitruskreemillä. Suklaakakku oli juuri niin hyvää kuin muistin, ja vadelmakreemi raikasti sitä kivasti. Mansikkamousse oli raikasta, mutta sitruskreemi paikoitellen hiukan voimakasta minun makuuni. Pete taas tykkäsi mansikkamoussesta ja piti suklaata hiukan liian tuhtina.


Koska vatsassa oli vielä tilaa, otimme vielä palan sitruunaruoholla maustettua valkosuklaamoussekakkua, jossa oli lisäksi passionkreemiä. Tämä oli hyvää, mutta kummallakin oli tässä vaiheessa niin vahva tunne omasta voittajasta, että tämä jäi meille viimeiseksi. Itse en ihan hirveästi välitä valkosuklaasta, joskin passion toi mukavasti makua.

Itseä jäi kiinnostamaan tämä lakritsi-maitosuklaakakku, joskin epäilen että se voisi olla hienoinen riski. Ihmiset joko rakastaa tai vihaa lakritsia, ja tämä varmasti jakaisin mielipiteet rankasti. Voi olla, että käymme tätä kuitenkin maistamassa.


Suljimme kokonaan pois tiramisu-valkosuklaakakun sekä mokka-maitosuklaakakun, koska en juo kahvia enkä siedä sen makua missään muussakaan muodossa.

Näillä näkymin jäimme pyörittelemään vaihtoehtoa ottaa tummasuklaamoussekakku ja mansikkamoussekakut kummatkin. Määrät pitää tosin sitten laskea, koska jos kakkuja on kahta makua, pitää sitä varata myös enemmän, sillä vieraat varmasti haluavat maistaa kumpaakin. Kaikki postauksen kuvat on Patisserie Teemu&Markuksen sivuilta.


2 kommenttia:

 1. No nam! Mäkin haluan! Me itseasiassa (tai minä :P ) jossain vaiheessa mietittiin, joska oltaisiin otettu kakku erikseen kyseisestä Patisseriesta. Mutta laiskuus iski, ja otetaan kaikki saman katon alta. Ei tarvitse erikseen kakkua saarelle roudata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me voidaan miitata jossain vaiheessa ja mennä vetää napa täyteen noita leivonnaisia :D
   Mutta joo, kyllä se tulee paljon helmpommin jos pitopalvelu hoitaa, meilläkin tulee Ceitaan kautta, joskin meillä ei kovin pitkää roudausmatkaa olisi :D

   Poista