lauantai 24. tammikuuta 2015

Sormukset

Pete pääsi eilen viimein ajelemaan sormuskaupalle valitsemaan itselle tilatuista sormuksista paremman koon. Sormus jäi vielä kaiverrettavaksi ja minä kävin sen sitten tänään Myyrmannista noutamassa. Koska luonnonvaloa riitti vielä hetken, nappasin samalla kertaa pihalla kuvat meidän sormuksista yhdessä. Ne koristavat nyt myös blogin uutta otsikkokuvaa.

Meidän sormukset on kummatkin ostettu Myyrmannin Korukellosta, jossa asioimme melkein kaikissa kultakauppa-asioissa sillä vanha ystäväni ja asiakkaani Riikka työskentelee siellä. Riikan kanssa olemme suunnitelleet jo minun tulevaa vihkisormusta (kröhm, tämä taisi tapahtua viikko ennen kuin Pete kävi ostamassa minun sormukseni) ja tällä hetkellä siellä kultasepän päässä on työn alla sen 3D-kuvat. Varsinaisesti kiirehän tällä ei ollut, mutta halusin sen työn alle ennen Riikan pientä sapattivapaata :)

Minun sormukseni on siis 14K valkokultaa ja siinä on 7 kirkasta ja 6 mustaa timanttia. Kirkkaat timantit ovat väriltään valkoisia (W) ja puhtaudeltaan luokkaa SI. Niiden yhteinen paino on yhteensä 0,19ct eli pieniä ja sieviä kiviä täällä. Mustien timanttien paino ei ole tiedossa, mutta kooltaan ne ovat huomattavasti isompia, n 2mm. halkaisijaltaan. Sormuksen koko on 16- ja siellä on kaiverruksena kihlapäivä, koska mitään muuta ei mahtunut.
Peten sormus on titaania ja siinä on koristeena lovi. Kuulemma oikein sopiva insinöörille :) Peten sormukseen on kaiverrettu minun nimeni ja kihlapäivä. Petelle ei ole näillä näkymin tulossa uutta sormusta, ja jos näin on, kaiverrutetaan kihlasormukseen vihkipäivämäärä.


Vihkisormukseni inspiraatiokuva on täällä blogissa joskus aiemmin jo vilahtanutkin. Täysin identtinen sormuksesta ei ole tulossa, vaan se on suunniteltu sopimaan kihlasormuksen rinnalle. Myös kivien koko on mietitty mun siroon makuun sopiviksi. Rungon leveydeksi olisi näillä näkymin tulossa 3mm, jolloin se ja kihla on leveydeltään yhteensä 5mm. Mustasta keskikivestä tulee hiukan runkoa leveämpi, n. 4mm ja ulommaiset mustat kivet tulevat olemaan n. 3mm. Kirkkaiden kivien koko on vielä hiukan auki, niistä ei ole tarkoitus tulla kovin isot, muttei myöskään niin pienet, ettei niissä näy loisto. Luulisin että kihlasormuksen mustien kivien kokoiset olisivat jo jonkun näköiset rinnakkain, tällöin ne olisivat n. 2mm kokoiset. Niiden koon määrittelee lopulta budjetti. Runkoa muokataan niin, että nuo kivien istutukset ei sivulta näy. En halua kovin koholla olevaa istutusta ja reikästä sivua, vaan sivusta tulee yhtenäinen, kuten kihlassakin on, näin ne sopivat toisiensa viereen kauniimmin.

kuva
Sellaisia suunnitelmia täällä :)

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi kuinka kauniit sormukset sulle tulee, on varmasti aivan ihana yhdistelmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messuilla vähän mallailin tuon mallisia ja näyttivät tosi kivoilta <3 Onhan tää vähän jännää, kun ei sitä sormusta näe konkreettisesti valmiina :)

      Poista