tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiasremonttireiskat ja salahääsuunnittelija

Fiilikset on nyt aika lailla erilaiset kuin eilen. Eilen olin ehkä hippasen ahdistunut meidän remontista, joka etenee vähän sieltä sun täältä, mutta tänään ollaankin edistytty niin hyvin, että tekisi mieli hihkua!

-sähköjen veto uusiksi olohuone/ruokailutila - osittain tehty
-lattian laitto olohuone/ruokailutila - myöhemmin
-kattopaneelit olohuone/ruokailutila - osittain tehty
-kattopaneelit työhuone - jos tavara riittää
-lattian laitto eteinen ja tuulikaappi - myöhemmin
-katon laitto eteinen ja tuulikaappi - eteinen valmis, tuulikaappi myöhemmin
-takkaseinän rappaus 
-olohuoneen seinien tasoitus ja maalaus 
-olohuoneen ikkunan kehyksien maalaus
-olohuoneen ikkunalistojen maalaus - huomenna?

-kattolistojen laitto olohuone/ruokailutila ja työhuone
-eteisen kaapin vaihto - tehdään myöhemmin

Mun eilisestä to-do-listasta puuttui ihan kokonaan meidän uuden tukevan rakenteen rakentaminen. Mehän saatiin se muistaakseni toissapäivänä valmiiksi. Minä omin pienin kätösin autoin Peteä nostamaan tuon jäätävän painavan parrun noiden kahden pienemmän päälle. Oli ehkä hiukan voimat loppu sen jälkeen :D 


Näissä kolmessa kuvassa näkyy nyt tosiaan puretun seinän tilalle rakennettu tukiratkaisu. Rakennusviraston mielestä oli järkevää rakentaa uusi tukeva rakenne, vaikka vanha huoneen seinä ei ollutkaan kantava. Näin isossa tilassa on kuitenkin kiva, että on vähän lisätukea, ja meillähän se sopi hyvin, koska saatiin hyvää syy laittaa pylväät olohuoneeseen :) 

Eteisen seinätkin on "tasoitettu" loppuun, kuten kuvasta näkyy. Lisäksi eteisen lamput on paikoillaan, koskettimet vaihdettu ja vanha kaappi purettu. Uusi kaappi tulee myöhemmin. Nyt takit asuvat irtorekissä keittiössä, ja vanhan kaapin paikalla on meidän olohuoneen kato pätkittynä. 

Tällä hetkellä Pete nakuttelee kattoa tuonne varsinaisen olohuoneen puolelle, ja äsken kun kävin kurkkaamassa, niin homma taitaa olla ihan juuri paketissa. Kuvassa näkyvät ikkunanpielet sain myös maalattua, ja seinän maalaus on suoritettu loppuun. Tuolla avonaisten pistokepaikkojen kohdalta on vielä maalaamatta. Olkkari alkaa olemaan tältä erää valmis. Noinkohan pääsen pian asentamaan television paikoilleen :D Sohva on jo paikoillaan ja ympäristöä on siivottu niin paljon kuin pystyttiin.

Huomenna tulee vielä sähkäri laittamaan nuo viimeiset pistokkeet ja jutut ja sitten saan vetää viivan sähkötöidenkin kohdalle.


Kattoa alettiin nakuttelemaan toissapäivänä, ja Pete saikin vedettyä ekana päivänä koko eteisen, ja eteisen leveydeltä olkkaria. Valittiin Bauhausista Malerin hopeasaarnia, mikä sopii ihan täydellisesti meidän seinämaalin ja kattolistan pariksi.

Olenko muuten koskaan fiilistellyt tota meidän olohuoneen erkkeriä? Se on ihana! Meiltä muuten puuttuu tuosta pikkuikkunan päältä toinen verhotangon pidike, kun onnistuttiin hajottamaan se. Tuolla kassissa olisi kyllä uusi, mutta ei olla vielä ehditty sitä laittaa. Ehkä ensi viikolla. Verho on siihen jo ommeltu, ja se odottelee romuvarastossa työhuoneessa hetkeään.Takkaprojekti meillä jäi nyt vähän kesken. Pete ehti aloittaa sen kiviverhoilua, mutta sitten loppui aika ja tuli muuta. Nyt se odottelee käyttökiellossa sitä, että arvon herra ehtii tehdä sen valmiiksi. Mutta seinäpinta on valmis. Yritettiin ensin rapata se ihan vaan antiikkilaastilla, mutta se oli väriltään niin tiukan valkoista että päädyttiin jatkamaan eteisen struktuuripintaa sinne asti.
Mulla on ollut tänään joitakin luppohetkiä, ja päätin alkaa salaa edistämään hääasioita. Laitoin kolmeen eri juhlapaikkaan hintatiedusteluja. Ajattelin niistä tehdä sitten Petelle valmiit esitykset kun olen saanut tarpeeksi infoa. Meillä on ihan kivasti alkanut tämä hääsuunnitteluaika, kun kummallakaan ei ole liikaa aikaa hömpötellä asioista. Heitellään aina silloin tällöin ajatuksia häihin liittyen, ja nyt on paljastunut että miehellä on yllättävän paljon asioita joita haluaa. Ai kamala, mun koko hääsuunnittelu alkoi vähän kuin alusta :D 

Sormukset eivät ole vieläkään kotiutuneet. Petelle sovitettavaksi tulevat sormukset pitäisi tulla ihan näinä päivinä. Mun sormus tuli jo pienennyksestä, mutta laitettiin se saman tien takaisin, koska siihen täytyy tehdä käsin kaiverrus. Saa nähdä mahtuuko nimi ja päivämäärä, vai saanko vaan päivämäärän. Mun sormuksen pitäisi myös tulla tällä viikolla, ja haen sen varmasti perjantaina, jotta pääsen viikonloppuna messuilla mallailemaan vihkejä sen viereen :) 


Hei tosiaan, viikonloppuna on Mennään naimisiin -messut, ja mulla on siellä F-salissa osasto. Otan myyntiin kaikkea kivaa hääsälää, boleroita ja koruja eli tulkaa shoppailemaan. Ja jos tunnistatte mut niin hihkaskaa ihmeessä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti