torstai 8. tammikuuta 2015

Hääsuunnittelijan apulainen ja juhlapaikkoja

Allekirjoittaneelle kävi hassusti kihlauksen jälkeen, kun piti alkaa suunnittelemaan omia hääjuhlia. Yhtäkkiä en tajusin etten oikeasti tiedä tuon taivaallista hääjärjestelyistä (koska ennenhän tiesin luulin tietäväni KAIKEN) ja tarvitsin kipeästi apua.

Save the Date -messujen jälkeen kävi Juhlat.fi:n edustaja vähän neuvomassa mulle miten kyseinen palvelu toimii, sillä olin juuri aiemmin lähtenyt myös mainostajaksi. Hetken aikaa siinä meni, mutta lopulta tajusin homman jujun, ja nyt ei tarvitse enää arvailla mitä seuraavaksi kannattaa tehdä. Omalta aikajanalta voi poistaa turhia tehtäviä, ja lisätä omia tarpeellisia. Jokaisen tehtävän kohdalta löytyy myös vinkkejä, tehtävälle voi määrittää hinnan, siihen voi laittaa muistiinpanoja ja määrittää kenen vastuualuetta se on. Aikajanan voi siis jakaa esimerkiksi kaason kanssa (terkkuja sinne, pus).

Siinä vaiheessa kun kutsut on laitettu, vieraille voi jakaa oman hääsivustonsa osoitteen, ja vieraat saavat kaiken informaation sieltä. Nettitaitoiset vieraat voivat myös ilmoittaa tulostaan suoraan sivuston kautta. Askartelin eilen meille oman aikajanan, ja sen mukaan 13% asioista on jo hoidettu. Harmi vaan, että ihan alun hääpäivän päättäminen on vielä tekemättä. Kuinka vaikeaa sekin voi olla? Olisiko se 10 vai 17.9? Vai peräti 24.9? Vai onko se liian myöhään? Miten omat ensi vuoden asiakkaat menee naimisiin? Olispa kristallipallo..Jotain olen kuitenkin jo saanut aikaan. Nimittäin juhlapaikkojen katselun. Meillä on ensisijaisesti hakusessa paikka, jonka tulee täyttää seuraavat speksit:

-mielellään kellari, tai tiiliverhoiltu tila
-omat juomat on ehdoton
-mielellään että saa viedä oman cateringin
-Kohtuullinen vuokra-aika
-kohtuullinen hinta

Olin taannoin ihastunut palavasti Agroksenmäen holvikellariin, mutta se tulee olemaan auttamatta liian iso meidän tarpeisiin. Lisäksi sen hinta menee reilusti oman kipurajan yli. Agroksenmäki hylättiin siksi heti alkumetreillä. Itken sen perään vielä varmaan eläkevuoteellakin. Hmmh.

Toinen Helsingin tila, mitä olin ihastellut oli Tiiliholvi, jota olin jo vähän salaa kysellyt vuosi sitten tämän vuoden syyskuulle. Ihan vain selvittääkseni hinnan ja muuta. Kyseisen paikan vuokra-aika olisi ollut 17-23 hintaa 1000€ ja jokainen lisätunti olisi tullut kustantamaan 300€ lisää. Tämäkin oli hinnaltaan sen kipurajan yli, ja mielestäni annettu juhla-aika ja sen hinnoittelu oli vähän hassu. Juhlapaikkaa ei myöskään olisi päässyt itse koristelemaan ennenkuin puoli tuntia ennen tapahtumaa, mikä oli myös vähän hankalaa. Toki tilan työntekijät olisivat hoitaneet koristelun. Juomat olisi saanut tuoda itse, pitopalvelu oli heidän kauttaan.
Kun otin nyt uudestaan yhteyttä heihin, sain viestin että Tiiliholvin hääkäyttö loppuu nyt keväällä. Syksylle on kuitenkin uudet tilat rakenteilla.

kuva: venuu.fi

Kolmas paikka, vähän sellainen mitä jos -ajatus, oli Levinin kellari Porvoossa. Kivan näköinen paikka, jossa vuokra-aika 12-24. Tilaan sai viedät omat juomat, ja pitopalvelu oli heidän kauttaan. Menuissa luvattiin joustaa ja kaikki vaikuttaa tosi mukavalta. Ainoa asia mitä nyt näin ensihuuman jälkeen mietin, on se, että jos juhlat on porvoossa, mennäänkö me koko porukka samalla kyydillä Helsinkiin jatkoille, vai jäätäisiinkö me Porvooseen. Tällöin pitäisi olla kaikille majoitus, ja tiedän ettei kaikilla ole siihen rahaa, halua tai mahdollisuutta. Jos jengi kuskataan Helsinkiin, lätistyykö fiilis, ja kaikki haluaakin vaan kotiin?

kuva: Levinin kellari

Neljäs paikka, ja tällä hetkellä ehkä se potentiaalisin on kellaritila Helsingissä (en paljasta vielä mikä), johon saa viedä oman pitopalvelun, omat juomat, siellä saa olla 12-08 (siivooja saapuu tällöin, ja pitäisi siirtyä jaloista pois). Tilasta olisi kävelymatka kaikkiin mahdollisiin hääyöhotelleihin, eikä tarvitsisi aamulla herätä siivoomaan. Bileitä voisi jatkaa niin kauan kuin jengillä riittää virtaa. Olen menossa tätä tilaa katsomaan ensi viikon torstaina, ja jos se vaikuttaa kivalta, niin luulen että teemme varauksen. Pitää varustautua kameran kanssa, sillä Pete ei pääse mukaan :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti