sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Remppakuulumisia: kun mitään ei ole tapahtunut

Meillä on rempan tilanne se, että mitään ei ole tapahtunut työhuoneen valmistumisen jälkeen. Ellei oteta huomioon muutaman huonekalun hankintaa. Pete on nyt niin paljon reissuilla, että seuraavia projekteja ei ihan vielä viitsi aloittaa. Reissuissa on toki se hyvä puoli, että saadaan vähän rahaa seuraavia vaiheita varten.

Jotain pienempiä juttuja täällä on edellisen remppapostauksen jälkeen tehty. Ollaan saatu verhotanko olohuoneeseen. Pitkän keskustelun jälkeen päädyttiin siihen, että katkaistiin tangot tuosta kulman kohdasta ja laitetaan siihen pienemmän päädyt. Pikku-ikkunoiden eteen tulee kapeammat verhot. Verhoja ei kutenkaan olisi saanut vedettyä kätevästi sen kulman yli, niin Pete sai nyt tahtonsa läpi.
Itse verhokankaat on ostettu kyllä, vielä kun saisin aikaiseksi ommella ne...

Facebook-kirppikseltä bongasin myös tuon Ikean Hemness -lipaston hyvällä hinnalla. Käytiin noutamassa se meidän Volvolla, ja Pete oli ihan varma, ettei se mahdu autoon. Mutta se meni, niinkuin tiesin että se menisi :) Se imee kätköihinsä nyt juuri ne romppeet, mitkä meillä aina lojui keittiössä ja olohuoneessa ilman mitään fiksua paikkaa.Ostimme työhuoneeseen vuodesohvan, ja sen tieltä jouduin siirtämään pienemmän Expedit -hyllyn muualle. Sijoitin sen nyt ainakin toistaiseksi takkaseinustalle, mutta koska se ei mielestäni sovi siihen, niin sen lopullinen sijoituspaikka saa odottaa. Saattaa olla että joutaa myytäväksi koko hylly. Sehän hankittiin meille aikoinaan kaventamaan Kivikon asunnon käytävää, että saatiin Justiinan takia portti keittiön ja makuuhuoneen väliin. Puistolan asunnossa se sopi ihan hyvin isomman hyllyn jatkeeksi, mutta täällä se on ollut koko ajan irrallinen.


Tässä näkyykin nyt se seuraava projektimme: olohuoneen ja ruokailuhuoneen yhdistäminen. Seinä on osittain purettu jotta saimme vähän jo avarrettua tuota tilaa. Ennen kuin sen voi hävittää kokonaan, tarvitsee meidän vetää sähköt siitä pois ja sijoittaa ne uudestaan sekä rakentaa lattialla näkyvistä parrruista uusi kanto. Tuo seinä ei ole varsinaisesti kantava, mutta se kyllä tukee rakenteita, ja rakennusviraston suosituksesta laitamme viereen uuden tuen. Se tulee oven leveyden verran lähemmäs tapettiseinää. Ihan tarkkaan en Peten suunnitelmia en muista, sillä työvaiheita oli niin paljon.

Sillä välin kun Pete tekee seinähommaa, on mulla tehtävänä takkaseinän rappaaminen valkoiseksi (Pete ei halua maalata sitä, vaikka se olisikin helpompaa) ja mahdollisesti jo kattopaneeleiden laittaminen niihin kohtiin kun sen pystyy, eli työhuoneeseen ja ruokailuhuoneen puolelle niin pitkälle kuin voi ilman että se on seinärempan tiellä.

Kun seinähomma on valmis, on jäljellä enää yksi todella iso projekti, nimittäin lattia. Se taitaa vaan valitettavasti jäädä vasta alkuvuodelle ihan sen hinnakkuuden vuoksi. Valitettavasti siksi, että tuo olohuoneen puolella näkyvä laminaatti aiheuttaa joka siivouskerta mulle enemmän ja enemmän harmaita hiuksia. Tuo paikoitellen lohkeillut puulattia, joka näkyy tässä ruokailutilan puolella, on tuhat kertaa mukavampi paljasta jalkaa vasten. Ja sen imuroiminen on lasten leikkiä. Siitä näkee heti, että nyt läksi karvat kun taas tuon laminaattipuolen saat imuroida monta kertaa samasta kohtaa jotta karvat lähtisivät pois, ja silti kun olet valmis se on täynnä karvoja. Tilannetta ei myöskään helpota se, että tuo järkyttävä sohva on jotain mikrokuitua eli käytännössä siivousliinaa ja se pitää kynsin ja hampain kiinni karvoista ja roskista.Tehtävälista näyttää siis seuraavalta:
-sähköjen veto uusiksi olohuone/ruokailutila
-lattian laitto olohuone/ruokailutila
-kattopaneelit olohuone/ruokailutila
-kattopaneelit työhuone
-lattian laitto eteinen ja tuulikaappi
-katon laitto eteinen ja tuulikaappi
-takkaseinän rappaus
-olohuoneen seinien tasoitus ja maalaus
-olohuoneen ikkunan kehyksien maalaus
-olohuoneen ikkunalistojen maalaus
-kattolistojen laitto olohuone/ruokailutila ja työhuone
-eteisen kaapin vaihto

Hankittavia isompia huonekaluja ja elementtejä:
-eteisen kaapisto
-makuuhuoneen kaapisto
-sohva
-ruokapöytä ja tuolit

Näettekö, kuinka eurot vilkuttaa mennessään?

2 kommenttia:

 1. Onpas teillä vielä paljon tehtävää rempan suhteen - mutta hiljaa hyvä tulee. Se tunne on ihana, kun kaikki on vihdoin valmista ja oman maun mukaista. Meillä oli joskus kanssa tuollainen samantyylinen sohva kankaaltaan, ja se vaihtui kyllä koiran hankinnan jälkeen hyvin äkkiä pois. Tuo olohuoneen seinän tapetti on muuten valtavan hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti, en tiedä mitä ihmettä Peten päässä on liikkunut, kun se on ostanut ton sohvan. Sillä oli koira jo :D mä odotan kovasti sitä hetkeä kun saan uuden.
   Kun saadaan tää projekti kuntoon, niin pidetään kyllä hetki taukoa. Keittiön ja kylppärin kimppuun vasta kun oon lepuuttanut hermojani..

   Poista