torstai 18. syyskuuta 2014

Valaisinten kirous

Tänä iltana sain viimeisteltyä eteisen maalipinnat. Se tarkoittaa sitä, että pääsin laittamaan kaikki sähkörasiat ja muut paikoilleen. Päätinpä siinä touhutessa että vaihdan tuon palaneen lampun ja siinä vaihtaessa totesin varmaan tuhannen kerran, että onpa muuten hemmetin rumat lamput. Ja oho, olinkin ottanut ne pois.

Jotain tarvitsisi keksiä tilalle, koska noita vanhoja en kyllä laita kattoon en millään. Harmi vaan, että ei-roikkuvien kattovalaisimien valikoimat on niin hemmetin rumia. Käytännössä eteisen kattoon ei tosiaan voi laittaa roikkuvaa lamppua, sillä tämän hetkisen vaatekaapin päällä on avautuvat kaapit, jotka tietysti hakkaa lamppuun jos se on liian matalalla. Lisäksi roikkuvat lamput normaalikorkuisessa eteisessä on muutenkin vähän oudot. 

Jäljelle jää spottivalaisimet ja plafondit, ja kumpaankin mulla on omituinen ahdistussuhde. Poimin Ikean sivuilta melkein jokaisen tilaan sopivan yksilön, enkä oikein tykkää melkein mistään. Antakaapas kun avaan asiaa: 

Lamppujen michelin mies. Miksi niissä pitää olla raitoja?

Bzzz - olisitteko hiljempaa, yritän saada yhteyden ulkoavaruuteen!

Heitän seinälle erittäin friikkejä kuvioita, enkä todellakaan valaise. 


Isäni oli lamppu, ja äitini meduusa. 

Tämä on vaan inhokki, ilman mitään erityistä syytä. 

Koko puljun valikoimista löytyi tasan kaksi valaisinta, jotka voisin lähteä katsastamaan. 

Ensimmäinen on tämä metallinen spottivalaisin. Jos spottien sisukset ei livenä värjäänny tuon värisiksi, on lamppu kuitenkin tylsä ollakseen noin näkyvä. Ymmärrättekö? Jos lamppu on selvästi erottuva, pitää sen olla jotenkin "cool" eikä tylsä. 


Potentiaalinen numero kaksi, on sitten taas sarjaa "toivon ettei se oikein näy enää kun katto on valkoinen", eli toiveena olisi saada valaisin maastoutumaan kattoon niin ettei siihen kiinnittäisi mitään huomiota. 


Pitää ajella huomenna Ikeaan katsomaan valikoimat. Tai sitten vaan töräytän nuo vanhojen lamppujen polttimo-osat kattoon ja unohdan koko valaisin asian hetkeksi...

muoks 19.9// Eksyin Kodin Ykkösen sivuille aamulla ja bongasin sieltä tämän seuraavan moponlampun. Pakkasin saman tien koiran autoon ja ajelin Porttipuistoon. Ikeareissu unohtui samantien... Nyt tappelen sitten näitä kattoon :)3 kommenttia:

 1. Nauroin ääneen sun lamppukuvauksille :D "Isäni oli lamppu, ja äitini meduusa." :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskellä yötä jutut voi olla vähän huonoja.. :D

   Poista
  2. Loistavia nää oli! :D Jatkossa näitä lisää ;)

   Poista