perjantai 26. syyskuuta 2014

Remppakuulumisia: työhuone

Lupasin eilen vilauttaa työhuoneen tilaa ennen lattian laittoa. Tässä sitä nyt ollaan. 

Mulla oli viime viikolla oikein tehoviikko meidän raksalla ja suoritin maalaamista vähän joka puolella. Näkyvin muutos tapahtui tietysti työhuoneessa, koska sinne sai taas laittaa väriä. Huoneen perälle maalattiin yksi seinä Tikkurilan Petrooli-värillä. (Samaa maalia käytettiin muuten myös tuulikaapin seinissä) Loput seinät tuli Harso-nimisellä vihreään taittavalla harmaalla. Mielestäni se on ihan vihreä, mutta Peten mielestä harmaa. Olen vakuuttunut siitä, että näen itse vain enemmän värejä kuin tuo mies. Petroolin väriselle seinälle on muuten vielä myöhemmin tulossa yksityiskohdaksi jättikokoinen vaakuna, jonka Peten veli meille suunnittelee. 

Seinien maalaamisen jälkeen maalasin vielä ikkunan kehykset mustiksi. Niistä en tajunnut ottaa kuvaa, mutta hei: musta on aina musta, ja eiköhän ne vielä tule kuvissa vilahtamaan. Tuo makuuhuoneen vanha lamppu ei muuten ole se kaikkein paras valaisin työhuoneessa. Olen tietoisesti lykännyt lamppuasian miettimistä siihen, että Pete suostuu sanomaan edes jonkunlaisen sanan aiheeseen. Voi olla että lopulta joudun valinnan tekemään itse, mutta ajattelin odottaa siiheksi, että saadaan huonekalut paikoilleen. Jos sitten vaikka välähtäisi, mitä sinne halutaan. Eikö se ollut niin, että lapsienkaan nimiä ei voinut valita ennenkuin lapsen on nähnyt, ehkä lampun valinta toimii samalla lailla :)

Seinäpintojen valmistuttua aloitin helvetillisen urakan nimeltä muovimaton poisto. Yllätyksekseni muovimaton alta löytyi vielä korkkilattia, joka oli tarkoitus irroittaa Peten tämän hetkisen keikan aikana, mutta jotenkin olen ollut nyt niin kiireinen, että se on jäänyt. Saa mies hoitaa sen itse, kun rouva neiti on kiireinen! Optimistisena oltiin muuten ajateltu, että oltaisiin ehditty laatan laittoon jo viime viikonloppuna. Minä kuvittelin että muovimatto vain rullataan pois, ja se on siinä. No joo, meni meillä siihen irroitteluun joku hetki kaksistaankin, saati jos olisin tehnyt sen yksin. Ihan suosiolla lykättiin viikolla eteenpäin. Lattialaatat on kiltisti odottanut eteisessä. 

Laatoista tuli mieleen niiden ostosreissu. Ajelin Bauhausiin, josta onneksi löytyi juuri tarvittava neliömäärä haluamaamme laattaa. Minua tuli auttamaan laattaosaston myyjä, jolle naureskelin että nainen pistettiin asialle. Kuulemma yleensä jos nainen laitetaan asialle, on nainen joko raskaana tai selkävikainen, eli myyjä ne paketit joutuu nostelemaan. Multa nyt onneksi yksien laattapakettien nostelu sujuu, nimimerkillä aikoinaan 1000-2000kg banaania päivässä purkanut... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti