torstai 25. syyskuuta 2014

Remppakuulumisia: olohuone

Olohuoneen puoli on ollut tähän mennessä se osa, mihin ei olla juurikaan koskettu. Muutos tosin tapahtui viime viikonloppuna. Tai oikeastaan jo keskiviikkona, kun pääsin viimein hiomaan ja maalaamaan. 

Meillä oli sovittu tapetointipäivä jo pari viikkoa sitten, ja Pete oli sitä varten tasoittanut tapetoitavan seinän, ja osan sen viereisistä seinistä. Keskiviikkona taisin aloittaa hiomisen, torstaina pohjamaalasin ja pintamaalasin ja perjantaina koristemaalasin. Olohuoneen tapetittomat seinät maalataan kaikki lämpimällä Tikkurilan Kalla-sävyllä. Ihan tapetin viereen tuli kuitenkin tehostevärinen palkki, jotta tapetti sulautuisi valkoiseen maaliin paremmin. Väri on poimittu tapetista kuvioiden sisältä. Pakko on myöntää, että hiukan hirvitti laittaa seinään jotain noin omalta mukavuusalueelta poikkeavaa väriä, mutta kyllä se sitten yllättävän hyvältä näytti kun sai tapetin seinään. Sävy on Tikkurilan Neito. 

Tapetointiin valmistautuessa maalasin varmuuden vuoksi tapettien reunoille tulevat kohdat tuolla raitavärillä, jotta valkoinen seinä ei paistaisi mahdollisista raoista. Ihan turhaan, koska tämän kertainen tapetti oli niin helppo, että olisin saanut sen varmaan itsekin paikoilleen. Tällä kertaa kaikki mittaamisesta alkaen meni ihan putkeen. Palaset luiskahtivat paikoilleen melkein itsekseen, ja ainoa kupru, joka tapetissa näkyy johtuu pienestä epätasaisuudesta tasoitteessa. Eikä sitäkään oikeastaan näe, ellei etsi. Kannatti siis nähdä kaikki se tasoittamisen ja maalaamisen vaiva. Olisipa tajunnut tehdä sen myös makuuhuoneessa...

Olohuoneen tapetti on ihan jumalaisen kaunis! En malta odottaa, että saadaan laitettua lattia paikoilleen ja taas ne kattopaneelit, jotka puuttuu nyt joka paikasta. Olisi myös ihan kiva saada tuo vaatehuoneen ovi vaihtoon... (joo, meille jää vaatehuoneen ovi olohuoneeseen. Sen voisi vaihtaa työhuoneen puolella, mutta se ei oikein mahdu sinne puolella. Olkoon tuossa, kunhan saadaan siihen vähän paremmin sisustukseen sopiva ovi :D)
Jos tapetti on jumalaisen kaunis, niin maisema olohuoneeseen ei. Elättelen toivoa, että se muuttuisi viikonloppuna, tai viimeistään ensi viikolla. Petellä on nimittäin viikonloppuna edessä urakka nimeltä työhuoneen lattia. Voisinkin esitellä työhuoneen tämän hetkisen tilanteen huomenna.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No joo, sitä ihailee tuolla seinässä ihan jokainen päivä! <3

      Poista