maanantai 4. elokuuta 2014

Värikimara seinillä

Kuten jo eilen vihjailin, niin remontoitavaa talolla riittää. Tylsintä on ehkä se, että iso osa rempasta päästään tekemään vasta se jälkeen, kun ollaan tuotu tavarat sisään. Aikataulut ja kukkaro ei antanut periksi sitä, että olisi ensin rempannut ja sitten muuttanut.

Meillä on prioritettilistalla sisätiloissa ensimmäisenä katot ja seinät. Seinät siksi, että jokaisessa huoneessa ja jopa jossain huoneessa jokainen seinä erikseen on eri värinen. Entiset omistajat olivat erityisen mieltyneet pinkin sävyihin sekä erilaisiin limenvihreään meneviin sävyihin. Meidän värimaailmaan ne ei ihan sovi... Lisäksi jokaisessa huoneessa on maalit vedetty vanhojen tapettien päälle, eli kuka tietää miten ne siitä lopulta lähtevät irtoamaan. Eilen käsittelin jo yhden huoneen tapetteja kokeeksi, ja ihan hyvin tuntuivat ne lähtevän, joskin siinä ei ollut maalia päällä. Katsotaan mitä tapahtuu kun pääsen käsittelemään esimerkiksi alla olevassa kuvassa näkyvää huonetta, joka pienen puunaamisen jälkeen muuntautuu olohuoneeksi. Laskeskelin, että siellä on kolme tapettikerrosta päällekkäin... Tarkoitus olisi myös jossain vaiheessa tukkia tuo vaatehuoneen ovi, ja siirtää se työhuoneen puolelle.


Tämä seinä on samasta huoneesta kuin edellinen. Tässä huoneessa on siis jokainen seinä eri värinen! Tässä huoneessa radikaalein muutos on se, että tuo mintun värinen seinä lähtee pois. Sen takaa paljastuu nykyinen olohuone, josta meidän käytössä tulee ruokailuhuone. Tämä puoli ajaa olohuoneen virkaa. Yläkuvassa kirkuvalle vihreälle seinälle tulee hillitympi kullan ja mustan sävyinen tapetti ja muille seinille pehmeä valkoinen sävy. Katto saa toisen maalikerroksen, jolloin siitä tulee tasaisempi valkoinen. Kappa hävitetään ja korvataan jollakin muulla.


Tämä huone oli ehkä järkyttävimmässä kunnossa. Aloittelin jo poistamaan noita valmiiksi repeytyneitä tapetteja. Sain tämän seinän boordiin asti puhtaaksi, mutta yläreuna jäi, sillä ei löydetty sopivaa pukkia enkä ihan ylttänyt tuonne katonrajaan ilman apuvoimia. Tässä huoneessa vilahtaa nuo ikkunankarmit, jotka saa varmaankin viikonloppuna mustan pinnan. Lisäksi lattia- ja ovilistoista tulee varmaankin mustat. Kattolistoiksi laitetaan varmasti valkoista.


Vessa. Pimeä, pikkuinen koppi, jonka voimakas purppuransävy (kuvassa pinkki) saa jopa minut voimaan pahoin. Täälläkin on seinillä tapetti, joka on maalattu. Voi apua! Tilalle tulee tuohon wc-paperirullaseinään mustavalkoinen vinyylitapetti ja muuhun laattapinta. Lattia jätetään alkuperäiseksi, ja katto maalataan valkoiseksi. Se on nimittäin nyt puun värinen, niinkuin suurin osa muustakin kämpästä.


Viimeisenä saanen esitellä makuuhuoneen, jonka pinkki seinä häikäisee silmiä. Tapettia ja maalattua tapettia. Tästä olisi tarkoitus aloittaa nyt viikonloppuna, niin kaikki pinnat ei olisi ihan märät sitten kun muutetaan.


Näiden kohteiden lisäksi meillä on mahdollisimman pian edessä lattiapintojen vaihto. Budjettisyistä se ei nyt onnistu, mutta pienen säästelyn jälkeen teemme sen pois. Olohuone-makuuhuoneeseen laitetaan parkettia ja eteiseen ja keittiöön (joissa nyt on parekttia ja laminaattia) laitetaan laattalattia. Työhuoneessa on tällä hetkellä muovimattoa, ja kun saadaan Lassin asumus pihalle rakennettua, vaihdetaan varmaan lattia suoraan laattalattiaksi.
Keittiö saa pikakasvojenkohotuksen vetimien vaihdolla. Pinnat on muuten siistit ja asialliset, mutta ne vetimet huutaa niin ysäriä, että ne on pakko vaihtaa :D
Kylpyhuone ja sauna saavat odotella parempia aikoja. Niissäkin käyttöikää riitti, vaikka eivät ehkä ne "esittelykelpoisimmat" ole. Khh on vaaleanpunainen, ja maalaan sen piiloon samalla valkoisella kuin muutkin huoneet. Joskin keksin illalla että voisihan sinne laittaa laattapintaakin...

Antaa ideoiden hautua ja mennään asia kerrallaan :)

4 kommenttia:

 1. Aissssaatana, täällä mun luona oli kanssa tapettia ja maalia vuorotellen kerroksittain jostain 60-luvulta asti, se poistaminen oli ihan mahdotonta xD Suosittelen jotain talkoita ja hyvähermoisia ihmisiä.
  Hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä luulen että vaatii kyllä tosiaan hermoja. Buukkasin itelleni viikonlopuksi jo kaverin, eiköhän saada edes se makuuhuone tehtyä.. :D

   Poista
 2. Hurrrjasti onnea uuteen kotiin ja vielä hurjemmin tsemppiä remppaan ja muuttoon!! :) Suunnitelmat ainakin kuulostavat ihanilta, remppapostauksia odotellaan jo täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Eiköhän niitä ala satelemaan kohta ihan kyllästymiseen asti :)

   Poista