sunnuntai 10. elokuuta 2014

Remppaviikonloppu

Eka remppaviikonloppu takana! Huh, kyllä on kroppa kipeä. 

Viikonloppu alkoi siis perjantaina sillä, että kyyditsin Peten töihin. Sen jälkeen suuntasin nokan kohti Pornaista aloittelemaan makkarin remppaa. Lähtökuvat eivät tosiaan ollut kovin kauniita. Makkarin oven takaa löytyi mm. ihana revennyt tapettiviritelmä. 


Ennen kuin pääsin tapetin poistoon, piti irroittaa se järkyttävä verhokappa pois. Se menikin yllättävän helposti. Sen takaa paljastui kotelo, jonka poistin myös. Piti laittaa Petelle sähköpostilla kuva, ettei sillä oikeasti ole mitään funktiota. Muuta kuin rumentaa maisemaa...


Sitten suojapahvi lattialle!


Tapetin poistossa meni oma aikansa. Maalattu kohokuvioinen tapetti ei ollut ihan niin helppo poistaa kuin ajattelin. Ensin piti ottaa irti pintakerros ja sen jälkeen pääsi varsinaiseen hommaan. Sitten se homma lähtikin sujumaan. Tapetin poiston jälkeen kello olikin jo sen verran, että piti lähteä ajamaan takaisin hakemaan Peteä ja käymään ennen sitä Korpulla teellä.Lauantaina aloitin maalaushomman. Ekan kerroksen vedin ohennetulla maalilla, ensimmäisenä tietysti paneloinnin kolot. Sen jälkeen muut osat. Annoin kuivua pari tuntia, ja irrottelin siinä välissä tapettia ruokailuhuoneen seinästä. Tokan maalikerroksen jälkeen pistin päivän pakettiin ja lähdin ulkoiluttamaan koiria.
Tänään minua odotti kaunis valkoinen katto. Puupinta kuultaa jännittävästi maalin läpi, mutta mielestäni se tuo pintan vähän eloa. Ei sellainen ihan vitivalkoinen olisi kiva kuitenkaan. ;)
Koska olen nainen, ja olin niin fiiliksissä meidän uudesta makuuhuoneen lampusta. Se oli pakko laittaa kattoon samantien. Kai makuuhuoneessa pitää jotain nähdäkin :DLisäksi siivosin tänään keittiöstä jääkaapin. Oli muuten melko ällöttävä homma. Edelliset asukkaat eivät tosiaan olleet siivonneet yhtään mitään, mikä muussa kämpässä oli ihan ok, kun remppa oli suunnitteilla, mutta olisivat ne sen jääkaapin ehkä voineet pestä.. siellä nimittäin haisi kuolemalle, ja ällöttävää möhnää löytyi lasihyllyjen ylä- ja alapuolelta. Kysyn vaan, että miten voi saada kakkaa hyllyn alapuolelle? Jääkaapin siivoamisen jälkeen päätin viimeistellä ruokailuhuoneen tapetin poiston. Nyt kun tekniikka oli hallussa, sujui homma huomattavasti nopeammin. Joskin koko seinän vievät ikkunat varmaan helpottivat asiaa :D
Homma jäi siis mukavaan vaiheeseen, vaikken niitä kattoja ehtinytkään maalata. Mulla ei olisi yksinkertaisesti riittänyt voimat siihen hiomiseen, mikä ennen maalausta piti hoitaa. Mennään niillä eväillä mitä meillä on. 
Hommia jatkaa perjantaina Pete, ja tarkoitus olisi ennen muuttoa saada ainakin tasoitettua ruokailuhuoneen ja makuuhuoneen seinäpinnat maalausta varten ja ehkä maalia sinne makkarin seiniin. Tapetit pitäisi tulla ensi viikolla, ja varmaan mun lomani aikana saadaan niitä seinille. Päivä kerrallaan, olen kuitenkin jo asennoitunut siihen, että asutaan kaaoksessa alkuun. Tavarat yhteen huoneeseen ja sänky toiseen huoneeseen. Makkari tehdään kuitenkin ensimmäisenä pois alta, että saadaan edes yksi asuttava huone. 

Nyt pitää kuitenkin ruveta valmistautumaan nukkumaanmenoon, palaillaan taas asiaan!

4 kommenttia:

  1. Tosta tulee niin unelma! Ja kun kaikki on ohi niin sä oot pro noissa remppahommissa. ;)

    VastaaPoista
  2. Äläpä! Mä oon kohta melkein kuin ammattilainen :)

    VastaaPoista
  3. Oho, ootpa ollut ahkera. Mulla meni tapettienkin poistossa viikkotolkulla xD En malta odottaa miten hieno tulee!

    VastaaPoista