lauantai 30. elokuuta 2014

Makuuhuoneen lattia

Nyt voi virallisesti sanoa, että muutto on ohi. Saatiin eilen viimeisteltyä vanhan kämpän siivous ja palautettua avaimet. Käytimme siivoamiseen ruhtinaalliset 2 kokonaista päivää, ja kolme vajaata päivää. Kun olimme saaneet hoidettua siivouksen, avaimien palautuksen ja rautakauppakeikan, suuntasimme kotiin laittamaan viimein sitä makuuhuoneen lattiaa. Pete aloitteli sitä joskus neljän maissa, ja valmista tuli 00.46.
Ja se syy, miksi lattian laittamisessa meni niin kauan, oli se, että Pete halusi lattiasta vinon. Okei, käytiin me Järvenpäässä kaupassakin ja syötiin siinä välissä, mutta kuitenkin. Jokainen pala piti leikata 45 asteen kulmaan ja menihän siinä nyt hetki enemmän kuin suorien palojen kanssa. Mutta mielestäni lopputulos on juuri sopivan vinkeä ja erilainen. Ainakin makkarissa lattia toimii hyvin, voi olla, että olohuoneen lattiaan menee hetki totutella, kun sinne asti päästään.

Parketiksi valitsimme Ellettin Mansion Collectionin 1-säleisen tammiparketin, värissä Walnut. Sopivan tumma, sopivan punertava, muttei kumpaakaan liikaa. Halusimme ehdottomasti tumman lattian, sillä se sopii luonteisiimme ja tyyliimme paremmin kuin vaalea tai perinteinen vaalea puun väri. Lisäksi 1-säleisyys oli asia, josta emme voineet edes neuvotella. 3-säleisessä puun kuviointi ei pääse oikeuksiinsa ja lopputuloksesta tulee mielestämme sotkuinen.
Lattia näyttää täällä asunnossa nyt tummemmalta kuin kaupassa, eli voisin kuvitella että se kannattaa muidenkin ottaa huomioon. Olimme budjetoineet parkettia varten 80€/neliö, ja lopulta tämä löytämämme parketti maksoi noin 50€/neliöä. Ei siis erityisen paljon kalliimpi kuin hienoimmat laminaatit, jota meille on nyt jokaisesta tahosta ehdotettu.

Meille laminaatti oli ehdoton nounou, sillä se sähköistyy ja on niin kova. Justiina ei pysty kunnolla liikkumaan laminaatilla, vaan sutii aina mennessään edes pikkuisen kovempaa kävelyvauhtia. Lisäksi lattia pitäisi imuroida tai pyyhkiä joka päivä, jos haluaisi ettei siinä olisi karvoja. Itseasiassa imurointikaan ei poistanut Puistolan asunnostamme karvoja niin hyvin kuin olisin halunnut. Jo puoli tunti imuroimisen jälkeen lattia oli ihan saman näköinen kuin ennen imurointia. Laminaatti on siis meidän käytössämme ollut todella epäsiisti. Mieluummin otamme kynsistä naarmuuntuneen puulattian kuin katsomme koiran sutimista ja järjetöntä määrää karvoja. Lisäksi Peteä on aina ärsyttänyt ajatus muovilattiasta :)

Vaikka oikean parketin löytäminen olikin työn takana, olen silti tyytyväinen, ettei sorruttu helppoon ja halpaan, vaan kunnon lattiaan. Olen nimittäin kävellyt laminaatilla jo paljain jaloin ja voi miten se tuntuu hyvältä!

Mitä tykkäätte meidän lattiaratkaisusta?
Pete lähti tänään kaverin mökille kaatamaan meille polttopuuta ja tulee takaisin vasta huomenna. Huomenna laitetaan sitten lattia- katto- ja ovilistat ja muutetaan makkariin asumaan. Viimein, jotain on konkreettisesti tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti