sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Muuttolaatikot

Olen tässä talonoston jälkeen ruvennut pohtimaan niinkin oleellista asiaa kuin muuttolaatikot.
Tällä kertaa on erityisen tärkeää, että saadaan kaikki tavarat pakattua järkevästi, ettei tarvitse ajella montaa kertaa Pornaisten ja Puistolan välillä. Meille kun on tulossa Peten veli roudaamaan, ja kaikki tavarta mahtuvat kyllä isoon pakettiautoon kun ne on vain fiksusti pakattu.

Aikaisemmin ollaan käytetty perinteisiä banaanilaatikoita ja ostettu k-raudan laatikoita, mutta mua ainakin aina pelottaa että niissä posahtaa pohjat. Banaanilaatikot taas kestää ihan mitä vaan, mutta niiden kerjääminen on aina ihan sairaan ärsyttävää. Ja kun autoon ei saa mahtumaan kuin kourallinen, niin sen saman kerjuun joutuu tekemään useaan kertaan.

Tällä kertaa olen vakavasti harkinnut lainalaatikoita. Pitäisi vaan perehtyä kunnolla niiden hintoihin, että missä vaiheessa ne tulee lopulta kalliimmaksi kuin ostettavat versiot. Pakkaamiseen tarvitsee kyllä varata viikko, mutta purkamiseen menee ihan varmasti enemmän aikaa, onhan meillä samaan aikaan päällä remppa.

K-raudassa näytti muuttolaatikoiden hinta olevan 16€/10kpl. Kolmion tavarat menee keskimäärin 80 laatikkoon, eli 128€.

Lainalaatikko.fi mukaan 80 laatikkoa maksaisi 15,20€/päivä. Se tarkoittaa sitä, että tavarat pitäisi pystyä pakkaamaan ja purkamaan 8 päivässä, jotta pysyttäisiin alle omien laatikoiden.

Muuttolaatikko.fi tarjoaa laatikot 9,92€/päivä. Pakkaamiseen ja purkamiseen saisi mennä aikaa 12 päivää. Niiden meille tuominen maksaisi 12€ ja niiden pois hakeminen 25€. Jotta näiden lisämaksujen kanssa jäätäisiin halvemmalle, pitäisi tavarat saada pakattua ja purettua 9 päivässä.

Niemi.fi laatikot maksaa 12,80 päivä, eli purku ja pakkausaikaa olisi 10 päivää. Tämä olisi vielä ehkä mahdollinen. Toimitus maksaisi 14,50 ja nouto 40€, eli se karsiikin tämän vaihtoehdon pois.

Vuokralaatikot.fi tarjoaisi kaikkein houkuttelevimman kuuloisen tarjouksen: 70-100 laatikkoa 95-130€/21vrk. Tässä alkaa olemaan jo ihan hyvä tarjous, mutta kuljetukset ja noudot voivat tulla ongelmaksi. Pitäisi erikseen selvittää, noutavatko Pornaisista. Jos laatikot täytyy sieltä itse palauttaa, tekee se muutaman ajokeikan, mikä ainakin omalla kohdalla on miinus.

Luulen että meillä joko harkitaan viimeistä vaihtoehtoa tai mennään tälläkin kertaa omilla ja kaupan banaanilaatikoilla. Katsotaan.

Onko kellään kokemusta jostain em firmasta?

kuva
2 kommenttia:

 1. Seuraavan kerran, kun ite pitää muuuttaa niin otan semmosen palvelun et ne pakkaakin mun puolesta :D
  Muuttaminen on kamalinta mitä mä tiedän! Se on ihan hirveen stressaavaa ja aikaa vievää.. Blaah.

  Tsempit teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyl jostain kumman syystä tykkään siitä pakkaamisesta, kun samalla voi kerätä pois ne mitä ei oikeesti tarvii. Purkaminenkin on kivaa, kun sen saa tehdä aina uudessa kämpässä. Mä vihaan sitä loppusiivouksen tekemistä, ja palkkaisin mieluusti siivousfirman siihen hommaan :D Ja se kantaminen... onneksi Pete ja veli hoitaa, ja eivät ees tykkää jos pyörin jaloissa!

   Poista