sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kuntotarkastus ja remppasuunnitelmia

Saimme tänään sähköpostiin kuntotarkastuksen raportin. Alan olemaan jo melko innoissani, koska raportissa ei ollut mitään isoa ongelmaa, ainoastaan ilmanvaihtoputken eristys ja seinään kiinnitetyt tikkaat katolle pääsyä varten pitäisi hoitaa. Eli ei mitään isoa, pakollista remonttia lähiaikoina, joskin meillä on remonttisuunnitelmia kyllä. Se tarkoittaa sitä, että hyvin todennäköisesti saamme haluamamme lainan, ja kaupat tehdään ei nyt tulevalla, vaan sitä seuraavalla viikolla. Vasta sen jälkeen vilautan teille varsinaisin kuvia asunnosta ja kerron siitä muutenkin vähän enemmän. Tänään ajattelin avata vähän remppasuunnitelmia.

Koska emme saa erillistä remonttilainaa, aloitamme ihan vain pienellä pintaremontilla: makuuhuoneen seinät saavat tapettia ja maalia pintaan, työhuoneen vanhat tapetit poistetaan ja seinät maalataan, samoin eteisen seinät. Olohuoneen ja kolmannen makuuhuoneen välinen seinä puretaan, ja niistä tehdään yksi iso tila. Seinille laitetaan tapettia ja maalia. Niiden lisäksi ikkunoiden ja ovien karmit maalataan mustiksi/mustanruskeiksi. Lisäksi kaikkien huoneiden kattopaneelit maalataan valkoisiksi. Isompi kattoremontti voidaan tehdä sitten joskus, jos se koetaan tarpeelliseksi. Lattioilla olevat vanhat laminaatit ja parketit saavat kelvata toistaiseksi. WC:hen laitetaan uusi laatoitus ja vähän tapettia.

Olohuoneen, makuuhuoneen ja työhuoneen lattioiden uusiminen meidän makuun sopivalla parketilla saa odottaa sen aikaa että saamme rahat säästettyä. Seuraava säästökohde on keittiön, kodinhoitohuoneen, eteisen ja työhuoneen lattiat, joihin olemme suunnitelleet laattalattioita, sen takia että se on kestävämpi ja käytännöllisempiä huoneissa, joissa märkää tulee maahan väkisin. Itse mietin, että myös työhuoneeseen voisi laittaa laattaa, jos vaikka meillä viipottaisi jossain vaiheessa pieniä karvavauvoja.
Kylpyhuoneen tekninen käyttöikä olisi vielä 15-20 vuotta, mutta koska se on auttamattomasti ysäri, se tulee olemaan lattioiden jälkeen seuraava uusintaprojekti. Kylpyhuoneen jälkeen säästellään keittiöremonttia varten. Monen vuoden remonttiprojekti siis tiedossa. Mutta niinhän se on, että talo on ikuisuusprojekti ;)

Ihan ensimmäisenä kuitenkin 5000 neliön pihalle rakennetaan koiratarhat ja kopit.

Alla oleva kuva on muokkaamani pohjapiirros talosta. Siinä on vähän hahmoteltu minkä värinen mikäkin huone tulisi olemaan, joskin vessasta ei ole tulossa sininen. Hahmottelin sinne myös nykyiset huonekalumme, ja laskeskelin, mitä meidän tarvitsee hankkia kun elintila kasvaa 30 neliöllä.  Keittiöön olemme miettineet jotain pienempää pöytäratkaisua, niin esimerkiksi aamupalaa ei tarvitsisi syödä ruokailuhuoneessa. Palailen huonekaluhankintoihin kuitenkin vasta ensi viikolla erillisessä postauksessa.


Ai vitsi tämä on jännää!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa että mitä todennäköisimmin saatte nyt sen kämpän! Odotan innolla kuvia asunnosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tässä nyt enää mitään esteitä pitäisi tulla, mutta peruspessimistejä täällä silti ollaan. Laitan heti kuvia kun mikään ei enää voi mennä pieleen :)

   Poista
 2. Oijoi! Tälläiset on aina niin kivoja projekteja! Innolla seurailen :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ollaan itsekin ihan hulluna jännityksestä :D On kiva saada joku projekti niin ei tarvii muistaa tätä sormuskuumetta koko ajan :D

   Poista