tiistai 24. kesäkuuta 2014

Huonekaluhaaveilua

Tänään soittelin muutaman mielenkiintoisen puhelun mahdollisesti tulevan kuntamme rakennusvalvontavirastoon, josta selvitin parin vuoden päästä muuttuvia jätevesien käsittelysäädöksiä, ja sitä vaikuttaisiko se meidän elämäämme millä lailla. Pankista nimittäin haluttiin varmistaa, ettei meille yhtäkkiä parin vuoden päästä ole tulossa jotain järjetöntä kaivoremppaa tms. Virastosta sain selville, että kolmen sakokaivon lisäksi meillä täytyy pihalla olla imeytysalue erikseen. Koska sitä ei kuntotarkastuksessa lukenut kuin erittäin ympäripyöreästi, jouduin ottamaan selvää asiasta vielä välittäjältä, joka kaivoi minulle myyjiltä saamansa sähköpostiviestin aiheesta sekä talon alkuperäiset rakennuslupapaperit. Ja siellähän ne meidän pihalla kaikki: kolme sakokaivoa ja oma maasuodatin. Jes! Tähän kaikkeen puhelimessa roikkumiseen meni tovi jos toinenkin, ja naurattikin oikein kun sain viimein Peten kiinni Nizzasta, koska hän olisi tiennyt asiaan vastauksen heti, onhan nuo alkuperäiset rakennuslupapaperit olleet hänen koneellaan jo tovin. No ei se mitään, pääasia että homma selvisi ;)

Laskeskelin eilen tätä meidän tulevaa aivan kreisiä rahanmenoa ja totesin itsekseni että nämä huonekaluhaaveilut jäävät kyllä reilusti myöhemmäksi. Ensin pitää tehdä koiratarha ja pintarempat ennen kuin pääsee edes haaveilemaan sisustuksesta. Mutta kävimme silti hiukan katselemassa sunnuntaina vaihtoehtoja. Vanhoilla mennään toistaiseksi niin pitkään kun pystytään, ja varmaan ensimmäisenä hankintalistalla taitaa olla ruokapöytä ja siihen tuolit. Sohvan vaihdosta olen haaveillut jo pienen ikuisuuden, mutta kyllä se niin on, että ensin hankitaan ne, mitä ei ole ollenkaan ja vasta sitten vaihdetaan jo olemassaolevat.

Edellisessä postauksessa vilahti tuo meidän pohjapiirros, johon olin suurinpiirtein suunnitellut sisustustakin. Osa tavaroista meillä olikin, mutta ainakin nämä tarvitsisi hankkia:

Kuuden istuttava pöytä vähän tätä tyyliä: ronskisti puuta, mutta mahdollisesti vähän tummemmassa sävyssä. Tämäkin toki kelpaisi! Hintaa tällä oli Kodin ykkösessä noin 750€. Päälle tietenkin vielä tuolit, mutta jos väri on tuo, niin vanhat tuolimme käyvät oikein hyvin, kunhan saavat vain mustat päälliset valkoisten tilalle. Ikuisuusprojekti sekin. Neljä lisätuoli n. 200€ Ikeasta. 
Keittiöön pienempi pöytä aamiaisen syömistä varten. Tällainen baariversio voisi olla ihan kiva, mutta myös Kodin Ykkösestä löytyi mielestäni kiva vaihtoehto. Tämä kokonaisuus on Ikeasta, ja hintaa sillä on 630€.


Sohva varmaankin hankitaan Kodin Ykkösestä, koska hinta! Tonni on ihan maksimi, mitä suostuisin sohvasta maksamaan  ja tämä yksilö menisi siihen budjettiin loistavasti. Värin pitää olla musta tai mustanruskea, kankaan tarpeeksi vahva, jotta se kestää kissan kynnet. Tässä nimenomaisessa yksilössä kankaassa oli hiukan turhan löysä kudos, mutta kankaan vaihdon ei luulisi olevan ongelma. 

Takkaseinustalle tarvitsee todennäköisesti jonkun säilytyskalusteen. Jos olen oikeassa, ottaisin mieluusti tämän Ikean yksilön mustanruskeana. Isommille hyllyille vain korit/laatikot ja saa roinat helposti piiloon. Tällä hintaa oli 150€.

Meillä on tällä hetkellä vanha Lack-sohvapöytä, ja koska joku ääliö minä olen pitänyt jalkoja tuossa alatasolla, on se vääntynyt ihan kieroksi. Muutenkin uuden ja oikean värisen hankkiminen olisi varmasti ajankohtaista. Hintaa tällä Hemnesin versiolla oli 120€. 

Tv-taso saattaa olla ihan ensimmäinen hankinta. Meillä on Peten ikuisuuden vanha hyväntekeväisyystapaus joltain muinaiselta muuttokeikalta, josta omista lahjoitti sen nuorelle miehelle. Se on hirveä ja kulahtanut, ja koska tämä maksaa 180€ ja siinä on laatikot noille irtorojuille, niin voisin melkein hakea sen heti. 
Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä ne asiat, joita olemme tarvinneet kipeästi jo pitkään. Astioita! En aio yhtäkään noista epämääräisistä vanhoista seteistä roudata meille, ja koska Iittalan Teemat ja muut aiheuttaa meikäläisessä vilunväreitä, päätimme kylmästi hakea Ikeasta nämä Färgrik-setit kahtena kappaleena ja vielä skumppa- ja valkkarilaseja 12 kpl. Lisäksi toivon edelleen saavani muumikulhoja ja -mukeja lahjaksi merkkipäivinä. Kuulemma jotain ruoanlaittoastioita, muovikippoja ja kuppejakin pitäisi hankkia, mutta enhän minä niistä ymmärrä mitään! Antaa miehen hoitaa moiset. ;)
Kassan kautta 3148€ - kah-tsingh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti