perjantai 23. toukokuuta 2014

Voi kissan menohalut sentään!

Kuinka monella teistä on kissa? Sellainen sisäkissa, joka ei pääse ulos, mutta jolla ois mahdollisuus livahtaa ulos jokaisella ovenavauksella? Meidän Hamsteri on nyt viikon sisään karannut kolmesti. Se ei ole kertaakaan mennyt kauhean kauas, ekalla kerralla pääsi kauimmaksi, kun olin unohtanut terassin ovena auki sillä välin kun pestiin Lassin häkkiä. Siellä se onnellisena mutusti ruohoa, ja Justiina seistä jökötti vieressä vahtimassa. Onnistuin livahtamaan sen taakse, ja sain sitä hännästä kiinni kun se oli lähössä kirmaamaan pois. Kissa nopeasti sisälle!

Samana päivänä sattui toinen karkaus. Kun Pete pesi häkin yhteydessä myös meidän auton, ja ulko-ovi oli auki. Meillä on lisäksi väliovi, joka on alkanu menee välillä vähän huonosti kiinni, ja se oli sitten loksahtanut takaisin avoimeksi, ja huomasin kissan ulko-oven viereisessä Angervo-puskassa missä se ihmetteli taas maailman menoa. Siitä sen sai helposti kiinni.

Kissalla on tapana aina tulla koiria vastaan eteiseen. Lassia se juoksee karkuun, mutta Justiinaa se tervehtii puskemalla. Pete ei yleensä laita väliovea kiinni kun se lähtee viemään koiria, eli kissa pääsee välieteiseen, ihan ulko-oven viereen. Kyllähän se lyhentää reagoimisaikaa, jos se pääsee suoraan kirmaamaan vapauteen. Justiina hämmentyi kissan ovella vaanimisesta niin, että se väisti. Ja sinne se meni taas Angervo-puskaan. Koira sisään, kissa kainaloista kiinni ja sisälle. Mä nukuin vielä tuolloin, mutta sen tauottoman maukumisen jälkeen en.

Hamsteri aloitti sellaisen huutomau'un, etten ole ikinä kuullut. Se huusi puoli tuntia, niin että mun oli pakko nousta jo seitsemältä ylös, vaikka nukkumisaikaa olisi ollut vielä vajaa tunti. Pyh. Kai sille joku panta pitäisi laittaa, jos se pääsee oikeasti karkaamaan.

Friday=Funday

2 kommenttia:

  1. Joo, ihan tuttu juttu.. Vaikka kerrostalossa ei ole sellaista pelkoa, että katti pääsisi heti luontoon kirmaamaan. Kerran toinen kissoista livahti rappuun, kun olin tulossa saunasta pelkkä kylpytakki päällä. Sillä välin kun kävin tiputtamassa saunakamat sisälle, niin eiköhän se ollut ehtinyt jo naapurin ovesta sisään. Hippasen noloa kylpytakissa sit ravata ventovieraan ihmisen kotona kissaa metsästämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mulla kävi joskus nuorisoasuntosäätiön talossa asuessani niin, että mun kahdesta aiemmasta kissasta nuorempi, Emma, hyppäsi parvekkeen kaiteelle ja marssi sitä pitkin naapurin parvekkeelle. Mä onneksi ehdin näkemään kenen parvekkeelle se meni, ja laskin siitä että kenen kelloa meen pimpottaa. Emma on vaan tosi arka, eikä antanut munkaan oikein ottaa syliin, niin olin vähän nolona. Ensin kysyy että anteeksi tuliko sun parvekkeelle just kissa? ja sitten se kissa livahtaa sängyn alle. Asukas oli kuulemma vielä allerginen.. No, Emma selvisi siitä seikkailusta, ja muutti seuraavalla viikolla äidin luokse. Siellä on lasitetut parvekkeet, ja siellä se tykkää makoilla vieläkin. :)

      Poista