perjantai 30. toukokuuta 2014

Hääaakkoset

Terkkuja Tukholmasta! Kirjoittelin teille ennen lähtöä tällaisen toivottavasti hauskan hääpukuihin ja häihin liittyvän aakkostuksen. Osa jutuista on vähän kaukaa haettuja, mutta hei, keksipä paremmat sanat kirjaimille F ja Q...

A - A-linja
A-linjainen tarkoittaa vyötäröltä levenemään lähtevää pukua. Tämä pukumalli pukee oikeastaan kaikkia vartalotyyppejä.

B - Ballerina
Ballerina-puku on iso ja muhkea tyllipuku. Kokoa saa olla!

C - Chantilly
Ihana, pehmeä, laskeutuva pitsityyppi. Parhaimmillaan laskeutuvissa pitsipuvuissa.

D - Diamond White
Raikkaan sävyinen valkoinen, joka ei ole sininen, eikä kerman värinen. Pukee usein hyvin vaaleaihoisia joiden ihonsävy on punertava.


E - Empire
Tällä tarkoitetaan rinnan alta katkaistavaa morsiuspukutyyppiä. Tämä on erityisen suosittu sifonkisissa puvuissa, ja pukee erittäin hyvin raskaana olevia morsiamia.

F - Faaraot
Faaraot menivät naimisiin sisaruksiensa kanssa, Suomessa se ei ole sallittua, ja jokainen hääpari joutuukin suorittamaan esteiden tutkinnan, jossa selvitetään mm. lähisukulaisuus.

G - Guipure-pitsi
Oma lempipitsini on rouhea ja selkeäkuvioinen, isoreikäinen. Sopii parhaiten yksinkertaisiin malleihin, missä pitsin kuvio pääsee oikeuksiinsa.

H - Huntu
Pehmeästä tyllistä, ja helmin, pitsein tai nauhoin somistettu tyllikappale, joka voi olla ihan minkä mittainen vaan. Perinteinen morsiamen asuste, johon liittyy monia uskomuksia.I  - Ivory
Yleisin valkoisen sävy, jolla tarkoitetaan taitettuja luonnon- ja norsunluunvalkoisia sävyjä. Usein hiukan kermaan taittava. Sopii hyvin suurimmalle osalle suomalaisista.

J - Jokeri
Se viimeinen puku, jonka myyjä kantaa sovituskoppiin, mitä et ole valinnut itse, missä on jotain, mistä myyjä tietää sinun tykkäävän, mutta jossa on jotain sellaista, mitä et olisi ajatellut.

K - Krinoliini
Krinoliini eli alushame laitetaan puvun alle pitämään puku muodossaan. Krinoliinejä on useita kokoja, ja suomessa yleisin taitaakin olla ihan kapea yksivanteinen, joka ei juurikaan kohota pukua.

L - Laahus
Morsiuspuvun perässä tuleva puvun kankaasta tehty näyttävä "häntä" joka näyttää hullun hyvältä, mutta on toisinaan hieman epäkäytännöllinen. Yleensä laahukset saa nostettua ylös.

M - Merenneito
Vartaloa myötäilevä pukumalli, joka levenee polvien tai reisien kohdalta joko hyvin dramaattisesti tai kapeammin.


N - Normaali vyötärö
Vyötärön kapeimmasta kohdasta lähtevä helma. Voi olla joko 50-luvun henkinen lyhyt helma, tai muhkea ball gown-tyylinen unelma myös täysin suoraan alas laskeutuva. Usein seurauksena tyttömäinen puku.

O - Organza
Möyheä ja laskeutuva, hiukan kiiltävä pukukangas. Keinokuituiset kiiltävät yleensä enemmän kuin silkkiset ystävänäsä.

P - Pitsi
Tämän hetken kuumin juttu hää- ja iltamuodissa. Yleensä erittäin romanttinen, mutta toisinaan myös rokkaava kangas, jota voi käyttää joko koko puvussa tai vain sen somisteena.


Q - Kuu
Iltahämärässä taivaalle nouseva kuu luo loistavan tunnelman hääjuhlille.

R - Rintaliivit
Morsiamen tärkein asuste. Hyvät rintaliivit pitävät rinnat paikoillaan ja oikealla kohdalla, jolloin puku ei muotoudu Herra Newtonin vaikutuksen alaisena olevien rintojen mukaan.

S - Satiini
Kaikkein yleisin hääpukukangas. Vaikka morsiamen puku ei olisi satiinia, on sitä yleensä jossain kohtaa pukua. Pitsin alla, yläosassa, vyössä...

T - Tylli
Ihanan muhkea ja kiiltämätön reikäinen kangas, jota löytyy useita kovuuksia. Kovimpia käytetään helmojen alla kohottamassa varsinaista pukua ylöspäin ja hennoimmista saa ihanasti laskeutuvia, herkkiä huntuja ja helmoja. Esiintyy yleensä erittäin muhkeissa puvuissa.

U - Unelma
Jokaisella naisella on unelma morsiuspukuun liittyen, ja jokaisen kuuluisi yrittää tavoittaa se. Joskus joutuu tekemään kompromisseja, mutta se ei aina ole huono juttu. Voi syntyä uusi unelma.


V - Valkoinen
Kaikkein kovin valkoisen sävy, joka yleensä taittaa siniseen. Tätä nimitystä kutsutaan myös yleisesti kaikista valkoisista sävyistä, eli sotkeutumisen vaara on erittäin suuri.

Y - Yhdessä
Morsiuspuku kannattaa valita yleensä yhdessä luottoihmisensä kanssa. Toiset toki toimivat paremmin yksin, mutta useimmat ottavat pukusovituksiin mukaan parhaimman/t ystävänsä.

Ä - Äiti
Äiti on morsiamen tukihenkilö, jota ei välttämättä aina kannata ottaa mukaan valitsemaan pukua. Joskus äitien maku poikkeaa morsiamen mausta niin paljon, että saattaa syntyä sota. Jos äitisi ymmärtää nykymuodin päälle, ota hänet ihmeessä mukaan. Mutta jos äitisi on lähinnä sitä mieltä, että hihojen pitää olla muhkeat ja puvun kaulaan asti umpinainen, voi olla parempi, että äiti näkee puvun vasta kirkossa, jolloin itku tulee oli puku mikä tahansa.

Ö - Överi
Joskus on vedettävä vähän överiksi. Kokeile jotain sellaista, mikä on sinun mielestäsi överi. Överiys on liukuva käsite, eli katsojasta riippuen se voi olla ihan mitä vain. Jopa minulle on omat överini :D


Kuvituksena muutama otos TLC:n sarjasta Say yes to the dress. Suomessa sarjaa esitetään nimillä Haluan morsiuspuvun ja Hulluna häämekkoihin. Kaikki kuvat on löydetty Googlen kuvahaulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti