tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäispuuhia

Takana on neljän päivän loma töistä ja reilu viikon loma blogeista. Ihan laakereilla meillä ei ole levätty, vaan olen koko viime viikon nautiskellut Peten toimistoviikosta. Toimistoviikko tarkoittaa sitä että herra on ollut kotona meidän seurana. Nyt alkoi taas pieni keikkaputki, mutta onneksi tämä viikko oli sen verran pätkä, että saan ukon takaisin jo kolmen yön päästä.

Mä keksin keskiviikkoiltana, että haluan laittaa pääsiäisenä meidän pihaa. Käytiin sitten torstai-iltana Bauhausista hakemassa köyhän miehen liuskekiveä (eli parfyyriä), hiekkaa ja vähän kukka-asioita.

Meidän pihalla on siis kaikkein pimeimmässä nurkassa laudoittamaton nelikulmainen kolo, jolla ei ole minkäänlaista funktiota. Ollaan mietitty kaikenlaista kasvimaasta koirankoppiin sen kohtaloksi, mutta valonpuute karsi ensimmäisen, ja ikkuna karsi sen jälkimmäisen. Päädyttiin yksinkertaisesti kiveyttämään se, koska onhan kiveytetty turha kolo kauniimpi kuin hiekkamonttu. Jos olisi lapsia, siihen olisi saanut mainion hiekkalaatikon...

Perjantaina alettiin sitten laittamaan. Meikäläisestä kuoriutui melkoinen palapelin pelaaja, ja saatiinkin mielestäni kivet kivasti aseteltua. Kaiken keskikohtana on tietysti Linkin kilpi... Valmistuneelle kiveykselle laitettiin yksi iso kukkalaatikko, jossa tällä hetkellä asustaa orvokkeja.

Seuraava ihmeteltävä asia on tuo nurkkaus, jonne todennäköisesti laitetaan vaan isohkoja kiviä. Katsotaan..

Seuraavaksi eksyin vahingossa Plantagenin nettisivuille, mistä ilokseni luin että Plantagen oli koko pääsiäisen auki. Keksinkin sitten että samaan syssyyn laitetaan muukin piha kuntoon, ja niin me suunnattiin sitten kukkapuskaostoksille.

Meillä oli aikaisemmin aidan vieressä ihan jäätävä ruusu. Se oli yksi iso karahka, josta kasvoi kaksi pitkää maata pitkin menevää vartta, ja johon tuli viime vuonna kaksi ruusua. Kaivoin sen kylmästi pois, ja laitoin tilalle alppiruusun. Jätin hiukan enemmän tilaa aidan ja sen väliin, kun alppiruusuista tuppaa tulla normaalioloissa suhteellisen isoja. Tämä yksilö tuskin kasvaa valtavaksi, koska sillä ei ole siihen tilaa, ja meidän pihan olosuhteet ei varmasti ole ne parhaat mahdolliset.

Keskellä piha"nurmikkoa" on myös vanha kaivonkansi. Sen päälle ostettiin harmaa ruukku, johon istutin ihanan sinisen hortensian. Iskin siihen silmäni heti kun sen näin, ja olihan se pakko ostaa. Lisäksi ostettiin nurmikon siementä ja multaa, ja laitettiin viime vuonna istutetun nurmikon kaveriksi vähän lisää nurmea. Josko saataisiin edes etäisesti nurmea muistuttava pinta.Ihastelinpa muuten viimein kukkimaan lähteneitä krookuksia. Laitoin niitä maahan syksyllä hiukan liian myöhään, ja vähän varjoinen piha on taannut sen, että ne myös ilmestyivät myöhään. Mutta kun ne rupesivat aukeamaan, niin ne aukesivatkin sitten ihan parissa päivässä. Ensin näytti että sieltä tulee valkoisia, mutta saatiinpa sieltä muutama keltainen pääsiäisyllätyskin. Tänä aamuna huomasin, että seuraavaksi putkahtaa violetteja. Katsotaan koska meikän tulppaanit avaavat silmänsä. Ne kasvattavat vain vartta :)
Ennustin muuten, että kirsikkaan tulee lehdet ennen viikonloppua. Samoin syreenin. Jännittää muuten, minkä värisiä on meidän syreenin kukat. Ei tainnut siinä olla kukkia kun tänne muutettiin heinäkuussa...

Seuraavissa kuvissa on sama krookus tunnin aikaerolla kuvattuna.Loppuun vielä pari yleisilmekuvaa pihasta. Toiseen on päässyt oikea grillivahti, Justiina :)Seuraavat pihaproggikset on noiden neljän laudan öljyäminen. Syksyllä loppui öljy kesken, ja nyt sitä ei ole saanut mistään. Toivottavasti ei jouduta hiomaan ja öljyämään koko pihaa uusiksi. Öljysin nimittäin juuri kaikki meidän pihakalusteet :D

Lisäksi laitetaan vähän lisää kiveystä. Meillä on myös toisessa reunassa vähän omituinen kaistale tyhjää maata. Siinä on tällä hetkellä vedettynä puuhaketta, ettei eräs pirulainen pääse kasvamaan takaisin. En tiedä mitä se pirulainen käytännössä on, mutta se oli aiemmin vallannut koko pihan. Hyihyi. Kiveystä tulee joka tapauksessa siihen ja koko laudoituksen ympärille, myös nurmikon ja laudoituksen väliin, siihen viereen missä nyt on aita. Olkoon se seuraavan palkkapäivän ja vapaapäiväsetin projekti :)

Pikkulinnut on muuten laulaneet, että tuo talon seinä uusitaan tulevana kesänä. Eipä muuten haittaisi ollenkaan.

2 kommenttia:

  1. Ihana piha, voi kun itelläki olisi... :) Varsinkin nyt kun kelit ovat kohdillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan tässä hommaa että ensin sen saa mieleisekseen ja sitten vielä jaksaa ylläpitää, mutta etenkin koirien kanssa nyt ihan must!

      Poista