torstai 24. huhtikuuta 2014

Kesälomia

Me ei olla aikaisempina vuosina kauheasti reissattu. Satunnaista joululahjatukholmanristeilyä ja toissavuotista Wienin reissua lukuunottamatta. Yhden opiskelijan ja yhden hääpukumyyjän budjetilla ei hirveästi ylimääräistä rahaa ole ollut. Ei sillä, että "ylimääräistä" rahaa olisi nytkään. Kyllä kaikki menee mitä tulee, ja joutuu oikein tsemppaamaan, että saa jotain säästöön. On auton osamaksua, suhteellisen kallis vuokra ja Peten typerä harrasteauto, joka tuntuu syövän rahaa, muttei ikinä valmistuvan. Miten valmistuisikaan, kun mies huitelee aina maailmalla.

Nyt meillä on kuitenkin tälle kesälle tiedossa peräti kaksi lomareissua. Ensimmäisenä on vuorossa Tukholma, jonne mennään laivalla, ollaan yksi yö maissa hotellissa ja tullaan laivalla takaisin. Meillä on lähtö helatorstaina ja paluu seuraavana sunnuntaina. Pitkä viikonloppu. Mä jatkan lomailua kotona sen seuraavan viikon ja Pete on pyytänyt siihen toimistoviikon. Toivotaan että toteutuu, koska oishan se tylsää olla lomalla ilman että saa edes iltaseuraa.

kuva

Toinen reissu suuntautuu kaikkein kuumintaan ja turistisimpaan aikaan Italiaan. Ajankohtana on elokuun loppu ja syyskuun alku, jolloin pidän toisen lomapätkäni. Olemme suunnitelleet menevämme ensin Roomaan ja sitten vaihtavamme pariksi yöksi Venetsiaan, josta aion roudata matkalaukullisen naamareita koristamaan kotiamme. Haaveissa olisi myös päästä piipahtamaan Muranossa, se kun jäi edellisellä reissulla käymättä. Tarkempia reissusuunnitelmia en ole vielä sinne tehnyt, matkojakaan ei ole vielä varattu. Yrittäjän budjetilla homma pitää varailla paikka kerrallaan. Tukholman reissun paluulaivakin on vielä maksamatta. ;)

kuva

Italia on mulle jo tuttu paikka, mutta Tukholma on rajoittunut siihen kuninkaanlinnan läheisyyteen. Olemme suunnitelleet eläintarhassa käyntiä, mutta ottaisin kyllä mielelläni vastaan vinkkejä minne kannattaa mennä esimerkiksi syömään. Jos joku tietää siis jonkun hyvän jenkkihenkisen grilliravintolan tai fantastisen pizzerian, niin huutakaa kommenttiboksiin. Me ei sitten harrasteta mitään "hienoja" ravintoloita, missä annokset on kärpäsen kakan kokoisia ja iso mies joutuu lähtemään hotelliin tyhjällä vatsalla ja lompakolla.

Yritän illalla ehtiä katsomaan vähän loppuja Barcelonan kuvia. Niiden kaiveleminen koneen kätköistä on osoittautunut astetta työläämmäksi. Nyt mukavaa torstaipäivää, torstai on siitä mukava päivä, että huomenna on jo perjantai!

4 kommenttia:

 1. Musta taas tuntuu, että sä olet koko ajan jossain reissussa... :) Mutta nyt taisit tarkoittaa yhteisiä lomareissuja, ei messuja tai koiranhakumatkoja. :)

  Äläkä ota Venetsiaan oikeesti matkalaukkua. Katso nyt tuota katunäkymää ja mieti niitä rappusia. Ostat siis repullisen naamareita... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mä olen kyllä reissaillut työmatkoilla ja sellaisilla :D Yhteisiä matkoja ei juurikaan ole :)

   Ajattelin ihan, että ostan sen matkalaukun jostain siitä juna-aseman holleilta, mistä se tarvitsee vaan roudaa enää taksiin/bussiin. Sinne voin vaan tunkea kaikki pussit ja nyssäkät ja toivoa että ne tulee ehjinä perille :D

   Poista
 2. Mä niin ymmärrän sun puolen tosta harrasteautoaspektista! Vaikka meillä se on munkin harrasteauto, mut enhän mä ikinä kotoa pääse sitä laittamaan :D

  Ah, matkalle lähteminen olis kyllä niin ihanaa, ihan mahtavaa että pääsette nyt kahelle reissulle! <3 Mä vielä vaan haaveilen reissaamisesta. Jos vaikka ens vuonna pääsis jo häämatkalle.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me otetaan kiinni nää opiskeluvuosien reissuttomuudet :) Ja hei, mä haaveilein häistä ja häämatkasta, että kaikilla omat haaveensa ;)

   Poista