torstai 10. huhtikuuta 2014

Keittiöhaaveita

Sen lisäksi, että kärsin kovasta sormuskuumeesta, pahempi tauti taitaa olla talokuume. Voi että. Haaveilen jatkuvasti siitä, kuinka me sitten sisustetaan meidän talo. Ajattelin jakaa kanssanne vähän sitä, mitä meillä on ollut ajatuksissa asunnon isojen huoneiden, keittiön, ruokailutilan, olohuoneen ja makuuhuoneen suhteen.

Me tykätään kummatkin sisustuksessa tummista väreistä, ja kumpikin saa sellaisia piinaavia väristyksiä jos joudutaan ajattelemaan esimerkiksi valkoist sisustusta. Sen lisäksi että se tummien eläinten kanssa olisi ihan naurettavaa ja typerää, valkoinen ei vaan mitenkään mielestäni näytä kodikkaalta. Liian kliinistä, puhdasta, valkoista... Se ei vaan kertakaikkiaan sovi minun verkkokalvoilleni. Toinen inhokkivärini sisustuksessa on hiekka ja beige. Pete nyt sattuu sietämään näitä värejä melko hyvin, mutta mulle ne on yökyökyök. Odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää, että saadaan hävittää tuo Peten vanha hiekan värinen sohva. Se on ihan kamala. Mun inhokkiväri on myös ruskea, mutta jos huonekalu on tarpeeksi tumma ja vähän goottihenkinen, se kelpaa erittäin hyvin. Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin jos teillä on valkoista ja beigeä sisustuksessa. Mä ymmärrän ehkä parhaiten tässä maailmassa, että keittiön pitää olla omistajansa näköinen, ja jos omistajansa näköinen keittiö on valkoinen, toimii se paremmin kuin hyvin. En siis halua haukkua tai dissata kenenkään muun sisustusta.

Meidän tulevassa talossa tulee keittiö, ruokailuhuone ja olohuone olemaan yhtä suurta tilaa. Siksi niiden sisustus tulee noudattamaan yhtenäistä linjaa: musta, tummanruskea, kupari. Olemme haaveilleet kuparin ja mustan kirjavista keittiölaatoista, itse pidän kovasti mosaiikkilaatasta, mutta Pete ei siitä välitä niinkään. Keittiön tasot saisivat olla mustat kivitasot (tai vastaavat) ja kaapistot tummia. Valkoista seinää pitää kuitenkin jäädä reilusti, emme halua kuitenkaan asua pimeässä kopissa.

Alla olevassa kuvassa on mielestäni tosi kivat kaapit. Meidän keittiö tulee olemaan vähän eri mallinen, mutta haluan ehdottomasti tason pienen ikkunan alle. Tuo keskellä lattiaa oleva saareke tulee meillä olemaan eri päin: se tulee rajaamaan keittiön ruokailuhuoneesta. Ajatuksena myös kristallikruunu olisi mahtava, mutta Pete ei niistä erityisemmin välitä, ja mulla on kuitenkin ruokailutilan lampuksi sen verran villi haave, että kristallikruunu ei sen kanssa yhteen sovi.

kuva
Seuraavassa kuvassa on hauska mosaiikkilaatta, ja vaikka se ei suoranaisesti ole samanlainen kuin olemme ajetelleet, on tässä kuvassa kuitenkin oikeanlainen fiilis. En ole varma, mitä mieltä Pete on noista edellisen kaltaisista kaapistoista, mutta uskoisin, että tämä vähän modernimpi kaapisto voisi ainakin olla mieleen. Ja kyllä se mullekin kelpaisi.

kuva
Tässä kuvassa on ehkä vähän sitä ideaa, millä keittiösaareke katkaisee tilan. Joskin meille ei varmasti ole tulossa baaritiskimäistä fiilistä. Ainakaan keittiöön. Lisäksi tästä kuvasta näkee hyvin, että tummasti sisustettu asuntokaan ei aina ole pimeä. 

kuva 
Tästä tunnelmastakin pidän kovasti, joskin kaapistot on hiukan turhan kiiltäviä makuuni. Mutta kattokruunu ja musta toimii aina. Onneksi olen saanut luvan hankkia kattokruunun sitten makuuhuoneeseen. 

kuva
Mitään kovin modernia keittiötä ei meille kuvista riippumatta ole tulossa, vaan hakusessa olisi vähän vanhahtava sisustus ripauksella gotiikkaa ja irkkupubimaisuutta. En tiedä ymmärtääkö teistä kukaan meidän maun päälle, kun tuntuu että meidän sisustusmaku poikkeaa niin paljon siitä mitä nyt kaikkialla näkee. Miten on, oisko meidän haaveet teidän painajainen?

3 kommenttia:

 1. Upeita! Vaikka itse olen kovasti simppelin ja vaalean perään, jaksan aina ihailla tummanpuhuvia ratkaisuja etenkin keittiössä :) Ja kristallikruunut, oijoijoi.. Sellaisesta olen haaveillut iät ja ajat, mutta nykyiseen kotiin ei istu oikein minnekään, harmi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä saisin valita, meillä ois joka huoneessa kristallikruunu :D Mutta toistaiseksi olen saanut hankittua sen vasta töihin :)

   Poista
 2. Vaikka meillä muuten on valkoisia kalusteita, niin keittiössä se ei kyllä toimis, ku oon nii sottapytty :D

  VastaaPoista