maanantai 28. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen päivä Barcelonassa 2.3.2014

Parin kuukauden motivointi siihen tarvittiin, mutta nyt olen saanut käytyä läpi ensimmäisen Barcelonapäivän! Lennettiin Hannan kanssa todella aikaisin, saatiin onneksi huone heti ja hetken lepäiltyä aloitettiin kaupunkiin tutustuminen ylhäältä. Mä olen tosiaan käynyt Barcelonassa kaksi kertaa aiemminkin, ja olinkin tehnyt meille matkasuunnitelman. Ensimmäisenä päivänä käytiin siis ensin pyörähtämässä Ramblalla ja Passeig de Gracialla ja sen jälkeen suuntasimme Tibidabon vuorelle, laskeuduttiin jalkaisin alaspäin ja päädyttiin Parc Guellille.

Tibidabolle mennään siis ensin Place de Catalunyalta metrolla Av Tibidabolle. Linja oli muistaakseni 7, eli ruskea. Sieltä voi joko kävellä ylös tai ottaa Tramvia Blaun. Sen jälkeen täytyy vielä matkustaa Funicularilla muutaman sadan metrin matka. Tibidabolta aukeaa mielettömät näkymät Barcelonaan ja ympäristöön. Jos osaa katsoa, myös Pronoviaksen tehdas näkyy sieltä. Tibidabolla on huvipuisto ja kirkko sulassa sovussa.

Me tosiaan käveltiin takaisin alas puistikon läpi, ja jatkettiin kävelemistä sitten Parc Guellille asti. Olen yleensä hyvä kartturi, mutta pikkuisen meinasi meillä mennä siinä matkassa suunnat sekaisin. Mutta löytyi kuitenkin ;)

Passeig de Cracialla mandariinipuu

Casa Battlo

Place de Catalunya

Place de Catalunya

Tramvia BlauTibidabon kovin kolliEnnen Funiculariin astumista piti käydä nauttimassa virvokkeita. Sulassa sovussaJatkan huomenna Parc Guell kuvilla.

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Enpä aavistanutkaan, että Barcelona kätkee sisälleen tuollaisia ihania paikkoja. Nyt vaan matkakuume nousee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään joskus. Ihan pitkä viikonloppukin riittää alkuun. Musta on ihana jättää jotain aina näkemättä, niin voi palata takaisin :)

   Poista
 2. Mmm, tahtoisin ihan älyttömästi kanssa käydä Barcelonassa. Mahtavat fiilikset kuvissa, teillä on ollut ihana sääkin. :) Ehkä vielä jokin päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen oli vilu, mutta vähän samaan tapaan kuin kevään alkaessa täälläkin. Vuorella oli ravintolan terassilla jopa niin kuuma, että heitettiin kaikki pitkähihaiset pois. Menkää ihmeessä käymään, hieno kaupunki :)

   Poista