maanantai 6. tammikuuta 2014

The Dog Trip 10 päivää lähtöön

Muistatteko kun kerroin marraskuussa onnellisesta perhetapahtumasta? No tätä kuukautta onkin sitten sen jälkeen odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt meidän koirareissulle lähtöön on enää 10 yötä. Siinä välissä on myös häämessut, jonne menen edustamaan liikettäni Ateljé Tuhkimotarinaa.

Meidän reissu starttaa satamasta josta matkustamme torstaiaamuna Tallinnaan. Mukaan lähtee auto ja koirankuljetusvälineet ja paljon musiikkia, ettei matka käy tylsäksi. Koska siitä on todella monta vuotta kun Pete on ajanut autoa pitkiä matkoja, enkä itse ole koskaan istunut autossa pitkiä matkoja, olemme pätkineet meidän matkan sopivan pituisiin pätkiin. Meille on varattu hotellit matkan varrelta, ja yhdessä paikassa viivytään vaan yksi yö, eli mistään nähtävyyksistä tms. on turha haaveilla.

Ensimmäisenä päivänä lähdemme siis Tallinnaan päästyämme ajamaan Baltian läpi, ja ensimmäisen päivän aikana tarkoitus on ajella hiukan päälle 300 kilometriä Riikaan. Ensimmäinen ajopäivä ei siis ole mitenkään erityisen pitkä, ja uskonkin että Riikassa meillä saattaa olla jopa hiukan vapaa-aikaa.

kuva
Perjantaiaamuna lähdemme ajamaan eteenpäin, päivän kilometrimäärä on n.660 kilometriä Puolan suuntaan, jossa määränpäänä on Varsova. Koska saavumme Varsovaan illalla ja jatkamme matkaa heti aamusta, epäilen että illalla suuntaamme jonnekin hotellin lähelle syömään ja sen jälkeen hotelliin nukkumaan. Onneksi olen itse käynyt jo Puolan Krakovassa, siellä kauniimpaa on kuin Varsovassa (kuten laulaa Lotta ja Emppu Pikku Kukan biisissä Terveiset).

kuva
Lauantaina pääsemmekin käymään Puolen lisäksi kolmessa maassa, kun ajamme ensin Tsekin läpi ja käymme hetken aikaa Slovakian puolella, kunnes saavumme määränpäähän, eli Mannensdorf an der Marchiin. Kilometrejä tulee taas noin 660. Mannensdorfista Lassin kennel on järjestänyt meille yöpaikan. Kaupunki on pieni mutta siellä odottaa se tärkein. Tai ne tärkeimmät, eli herrat A ja B, joista pääsemme valitsemaan kumpi onkaan urhea ritari Lancelot, eli Lassi.

Herrat 5 päivän ikäisinä. kuvat

Sunnuntaiaamuna pakkaamme autoon Lassin ja otamme suunnan kohti luodetta ja ajamme Tsekin läpi Saksan Dresdeniin. Noin 450 kilometrn matkalla joudumme pysähtelemään useammin kuin alkumatkasta. Aikaa menee siis varmasti yhtä kauan kuin aikaisempien välien ajamiseen.
Dresdeniin saavutaan siis varmasti iltapäivästä/alkuillasta. Ehdin toivottavasti tehdä Lambrusco hankintoja Emmalle.

kuva

Maanantaina strattaa meidän reissun pisin ja aikataulutetuin etappi ja matkakohteena lautta joka kuljettaa meidät Rostockiin ja siitä eteenpäin Tanskan läpi Ruotsiin, Helsingborgiin. Tälle päivälle kokonaiskilometrejä kertuu reilut 700. Random faktaksi tähän muuten se, että Helsingborgissa hotellihuone yhdeksi yöksi maksoi vähintään tuplasti enemmän kuin muualla. 

kuva 
Helsingborgistakaan emme pääse nauttimaan kuin ehkä illallisen verran, koska heti tiistaiaamuna suuntaamme nokan kohti vanhaa kunnon Tukholmaa ja Vikinglinen risteilijää, joka kuljettaa meidät Suomen puolelle. Laivalle meille on varattu luksusluokan hytti, ja toivottavasti jonkin sortin skumppatarjoilu, sillä ainakin itse koen ansainneeni sen. :D Parasta tässä melkein viimeisessä etapissa on se, että laiva kuljettaa meitä puolestamme ja voimme kunnolla keskittyä ihanaan pikkuiseen. 

kuva
Saavumme laivalla Turkuun 7.45 Suomen aikaan. Matkaa on tässä vaiheessa jäljellä enää 174 kilometriä joka taittuu todennäköisesti väsyneenä, mutta onnellisena. Kotona meitä odottaa Justiina ja Hamsteri, joiden kanssa anoppi on asunut poissa ollessamme. En osaa edes kuvitella sitä ihmettelyn määrää, mikä pieni koiravauva näissä aiemmissa karvalapsissa aiheuttaa. 

Tulisi jo 16.1!

3 kommenttia:

 1. Huh, tuossa on jo matkaa taitettavana. Onneksi kaikesta köröttelystä on tiedossa iiiiihana palkinto <3 ...Vauvakuvia odotellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi takapuoli puutua muutaman kerran. Iltaisin vaan kyykkyjä niin ei littaannu :D PS. Käy tykkää mun blogin facebook-sivuista niin näet heti tuoreeltaan niitä kuvia ;)

   Poista
  2. Tykätty on, hyvää matkaa! :)

   Poista